Nieuws & mededelingen

Geplaatst op: 10 juli 2017

Vakantie!

De boeken zijn ingeleverd, de diploma’s en rapporten zijn uitgereikt: vakantie!
Namens alle medewerkers van de RSG een fijne zomervakantie toegewenst.

Geplaatst op: 10 juli 2017

Diploma-uitreikingen RSG Slingerbos

Op dinsdag 4, woensdag 5 en donderdag 6 juli 2017 waren de diploma-uitreikingen van respectievelijk de mavo, het vwo en de havo. Het programma was divers met onder andere speeches, zang en  een quiz. Het waren feestelijke bijeenkomsten met blije gezichten van de geslaagden, trotse gezinsleden én trotse docenten. 

Geplaatst op: 10 juli 2017

Diploma-uitreiking RSG Levant

Op 4 juli hebben 84 vmbo-tl leerlingen van RSG Levant hun diploma in ontvangst genomen. Alle geslaagden zijn die avond nog even in de schijnwerper gezet. Met name de prestatie van Tim van den Berg (vier negens) was bijzonder: cum laude. Naast het diploma ontvingen de leerlingen ook hun certificaat Maatschappelijke Stage, een examenfoto, een speciale editie van RSG Magazine en een kaartspel met daarop de afbeeldingen van hun favoriete docenten. De RSG wenst iedereen alle goeds voor de toekomst!

Geplaatst op: 3 juli 2017

Anglia-diploma voor wereldklassers

Afgelopen schooljaar hebben wereldklasleerlingen uit 4 havo zich voorbereid op het Anglia-examen. Zij hebben hiermee hun vaardigheden op het gebied van luisteren, schrijven en lezen in het Engels verbeterd. Hun inzet is beloond, want al deze leerlingen zijn geslaagd. Op 26 juni jl. hebben zij hun Anglia-diploma ontvangen. Namens alle medewerkers van de RSG: congratulations and well done!

Geplaatst op: 30 juni 2017

Geslaagd tweede tijdvak

Namens alle medewerkers van de RSG een felicitatie aan alle geslaagden uit het tweede tijdvak.
Het overzicht met daarop de geslaagde leerlingen is te vinden onder 'leerlingen' en dan 'exameninfo'.

Geplaatst op: 30 juni 2017

Toneelstuk RSG Levant

“Wie heeft het nu weer gedaan?” Dat was de titel van het toneelstuk dat 15 leerlingen van RSG Levant hebben opgevoerd. Afgelopen woensdagavond was de try-out voorstelling voor ouders en op donderdag speelden de leerlingen het stuk voor hun klasgenoten. Het stuk speelde zich af in Peru waar Dirk en Joke de Vries een familiehotel runnen. Als er plotseling een bekende actrice langskomt, betekent dat een hoop drama. Complimenten aan de acteurs! Complimenten aan de organiserende docenten! Complimenten aan iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen aan dit stuk!

Lees meer

Geplaatst op: 29 juni 2017

Uitreiking Checkpoint-certificaat 3 tvwo

Op 26 juni is, in navolging op de high teas van klas 1 en 2 tvwo, met 3 tvwo het schooljaar feestelijk afgesloten. Alle leerlingen hebben in april het Cambridge Checkpoint-examen afgelegd en afgelopen maandag hun certificaat ontvangen. Het Checkpoint-examen is een tussenmeting waarmee leerlingen aantonen dat zij op B2-niveau van het Europees Referentie Kader zitten. Maar het tweetalig vwo omvat veel meer dan alleen dit examen en daarom hebben de leerlingen ook allemaal een ‘Junior Certificate’ als bewijs van afronding van de tvwo onderbouw gekregen. We wensen heel 3 tvwo alvast veel succes met de tvwo bovenbouw!

Lees meer

Geplaatst op: 29 juni 2017

Technasium project microplastics

Leerlingen van de 3e klas Technasium hebben een project over microplastics gepresenteerd aan het Waterschap. Meer lezen? Klik hier.

Geplaatst op: 29 juni 2017

3 havo wereldklassen naar Humanity House in Den Haag

Op 28 juni bezochten de 3 havo wereldklassen van Slingerbos en Levant het Humanity House in Den Haag. Daar werden de leerlingen geconfronteerd met de vluchtelingenproblematiek. Eerst kropen ze in de huid van een vluchteling. Wat doe je na een bombardement en oorlog in Den Haag? Je vlucht en laat alles achter. Je ervaart wat een vluchteling meemaakt. Ook hoorden de leerlingen verhalen van echte vluchtelingen. Tijdens een spel verplaatsten ze zich in groepjes in hulpverleningsinstanties. Welke hulp is het meest urgent na grote natuurrampen, oorlog of ziekte? Na deze heftige belevenissen konden ze heerlijk uitwaaien op het strand van Scheveningen. Ondanks het regenachtige weer was dat toch een mooie afsluiting.

 

Geplaatst op: 29 juni 2017

Europamarkt

De Europamarkt voor klas 2 tvwo en mavo/havo-wereldklassen was weer een succes! Om de markt voor te bereiden, hebben de leerlingen bij aardrijkskunde gewerkt aan het programma ‘Focus on Europe’. Per groepje kregen de leerlingen een Europees land toegewezen. De aula van RSG Levant en het Technasium van RSG Slingerbos stonden vol met marktkramen waar de leerlingen hun land hebben gepresenteerd. Overal waren vlaggen, kaarten, toeristische info, leuke weetjes, filmpjes, woordenlijstjes, leuke T-shirts en spelletjes. Ook kon je traditionele hapjes proeven en muziek beluisteren. Er was van alles te beleven. De winnaars van de Europamarkt in Zeewolde waren: Eeffie, Esra, Elise en Eva uit L2Ta (land Duitsland). In Harderwijk hebben Sjoerd, Jochem en Matthijs uit 2Va (land Slovenië) gewonnen. Zij gaan volgende week met twee docentes een dagje naar Oberhausen.

Lees meer

Geplaatst op: 29 juni 2017

Leerlingen RSG Slingerbos | Levant verzorgen presentatie bij de Rabobank Ledenkoffie

Op 26 juni jl. was het RSG-team Mermaid, Young Solar Challenge van de partij bij de Rabobank Ledenkoffie. Het team heeft een presentatie gegeven aan de leden van Rabobank Randmeren (Ermelo, Putten, Nijkerk, Bunschoten, Harderwijk) met als thema: wat is onze bijdrage aan welvaart en welzijn in deze regio. De leden reageerden positief op het Young Solar Challenge-project. De stand werd druk bezocht. Het team heeft dan ook veel gesprekken kunnen voeren. De Rabobank heeft dit jaar aanzienlijk veel geïnvesteerd in duurzame projecten van bedrijven/particulieren. De RSG wil de Rabobank hartelijk bedanken voor de investering in het project en de mogelijkheid om hun netwerk te verbreden door een presentatie te mogen geven op de Ledenkoffie.

Lees meer

Geplaatst op: 26 juni 2017

Junior Challenge Zeewolde

Ruim 130 leerlingen van beide locaties hebben afgelopen vrijdag meegedaan aan de Junior Challenge Zeewolde. De leerlingen deden in teams of als solist een korte sprint triathlon: 250 meter zwemmen in de haven, 10 km op de fiets en 2,5 km hardlopen. Mede door de goede organisatie van Zeewolde endurance en het grote aantal leerlingen van allerlei scholen was het ook dit keer een groot succes. De RSG viel verschillende keren in de prijzen. De mooiste was toch wel de clean sweep bij de meisjes onderbouw individueel. Hier werd Julliëte Vendrig 1e, Iris Wakelkamp 2e en Hannah Litjens 3e! Net als voorgaande jaren was RSG ook het sterkst binnen de categorie teams VO en eiste daar een 1e en 2e plek op.

Lees meer