Nieuws & mededelingen

Geplaatst op: 16 maart 2018

Rome 2018

In de nacht van 4 op 5 maart vertrokken 31 enthousiaste leerlingen met hun drie reisleiders naar de hoofdstad van de wereld, Rome. Vier jaar lang werd al uitgekeken naar deze reis, nu was het eindelijk zo ver. Het vak Latijn werd officieel afgesloten op de plek waar het allemaal begon. Vol enthousiasme werd verteld over de Ara Pacis, het Forum Romanum, de Engelenburcht, de Sint Pieter, om maar eens een paar voorbeelden te noemen.

Lees meer

Geplaatst op: 15 maart 2018

Dragons' Den

Leerlingen uit 3 havo hebben tijdens de economieles hun beste bedrijfsidee gepitcht voor een deskundige jury. The Freezing Fridge, een slimme koelkast die je vertelt welk recept je kan bereiden op basis van de ingrediënten die in de koelkast liggen, heeft gewonnen bij het project Dragons' Den van RSG Levant. De winnaars kregen een cheque van € 250,- die ze mogen doneren aan een goed doel in Zeewolde.

Lees meer

Geplaatst op: 12 maart 2018

Maatschappelijke stage (MAS)

Donderdag 8 maart jl. heeft de RSG samen met andere onderwijsinstellingen, vertegenwoordigers van gemeenten en organisaties voor vrijwilligerswerk een handtekening gezet onder een nieuwe samenwerkingsovereenkomst Maatschappelijke Stage. Deze stage is niet meer wettelijk verplicht, maar zo’n succes dat zij opnieuw met vier jaar verlengd is. Vrijwilligerswerk als schoolvak levert de deelnemende jongeren een schat aan ervaring op, daarom gaan gemeenten, scholen en organisaties voor vrijwilligerswerk in de regio Noord-Veluwe en Zeewolde hier graag mee door.

Lees meer

Geplaatst op: 6 maart 2018

Voorstelling B.Soci@l

Op donderdagavond 22 maart a.s. om 19.30 uur is er een gratis film theatervoorstelling, georganiseerd door het Centrum voor Jeugd en Gezin en alle scholen van het voortgezet onderwijs, die gaat over “Seksuele diversiteit en respect”. De voorstelling wordt op RSG Slingerbos gehouden. De voorstelling van 22 maart is bedoeld voor ouders/verzorgers, docenten, hulpverleners of andere geïnteresseerden. In dezelfde week zullen alle leerlingen uit de eerste klassen van het voortgezet onderwijs de voorstelling bijwonen. Voor aanmelden en meer informatie kunt u terecht bij Rico Smit van het Centrum voor Jeugd en Gezin, tel 0613968246 / r.smit@cjgharderwijk.nl

Lees meer

Geplaatst op: 19 februari 2018

Sponsoractie Spieren voor spieren

Ons fietsteam Across Borders bestaande uit leerlingen, collega’s en een betrokken ouder, fietsen voor een goed doel in april van Harderwijk naar Tsjechië. Afgelopen zondag heeft de groep de eerste echte grote rit gereden. 100 km stond er op het programma! Op 2 april a.s. is het dan zover. De tijd begint te dringen om de deadline van € 10.000 binnen te halen voor het goede doel Spieren voor spieren. Mocht u/jij willen doneren dan kan dit op rekeningnummer NL09 RABO 0108335992 o.v.v. SPIEREN. Wij willen degenen die reeds hebben gedoneerd alvast hartelijk bedanken voor hun support en bijdrage!

Geplaatst op: 16 februari 2018

Voorstelling Levant

“De Da Vinci Kolder”. Zo heet de voorstelling die de toneelgroep van RSG Levant op vrijdag 23 februari a.s. zal gaan opvoeren voor de leerlingen van de Levant. De Da Vinci Kolder gaat over Laura die samen met haar vriendin Penny een zorgvuldig geplande vrije dag van school heeft om samen achter de zin van het leven te komen. Het lijkt een hopeloze zaak, totdat ze in aanraking komen met een man die beweert dat hij Leonardo Da Vinci is. Kent hij de zin van het leven? Voor ouders en belangstellenden is er een try-out voorstelling op donderdagavond 22 februari om 19.30 uur in de aula van RSG Levant. Deze voorstelling is vrij toegankelijk. De zaal is om 19.15 uur open.

Lees meer

Geplaatst op: 12 februari 2018

Talent kleurt Flevoland

Provincie Flevoland steekt zijn nek uit met een unieke samenwerking met 5 technasia uit Flevoland. Honderd technasiumleerlingen, gedeputeerde Appelman en commissaris van de Koning Verbeek alsmede directeur Stichting Technasium waren op 31 januari bij de kick off in de Statenzaal van het provinciehuis aanwezig. Samen met de leerlingen werd het logo van 'Talent kleurt Flevoland' gelegd. In de pauze presenteerden leerlingen uit klas 2 hun ontwerpen voor de trektelpost aan het Ketelmeer.

Lees meer

Geplaatst op: 9 februari 2018

Gouden Schoolkantine Schaal

Zowel RSG Levant als RSG Slingerbos heeft met haar gezonde schoolkantine opnieuw een gouden Schoolkantine Schaal van het Voedingscentrum verdiend! Van harte gefeliciteerd kantinemedewerkers! De Gezonde Schoolkantine is een langlopend project van het Voedingscentrum met als doel een gezonder voedingsaanbod op vo- en mbo-scholen.

Geplaatst op: 9 februari 2018

Young Solar Challenge 2018

We zijn weer van start gegaan! We gaan wederom aan de slag met de Solar boot en vandaag waren we bij de eerste masterclass in Amsterdam. Het team van het RSG Slingerbos | Levant doet mee aan de Young Solar Challenge 2018. Met een nieuw team van leerlingen uit de 3e en 4e klas van het Technasium gaan we de solarboot, die vorig jaar gebouwd is, een stuk sneller en betrouwbaarder maken. We willen de top 7 van het algemeen klassement gaan halen. Het Team, met teamcoördinator Ronald Langstraat, bestaat uit 11 leerlingen: Geert van den Hoorn, Huib Hertoghs, Niels ter Heedt, Roelof Kooijman, Ronan van der Vlies, Rowen Kwist, Samuel van Dijk, Saskia Zemmelink, Thijmen Serrèe, Zephyr van der Horst en Twan Hop.

Geplaatst op: 5 februari 2018

Technasium project Escaperoom

Op vrijdag 26 januari 2018 hebben de beste vijf teams uit klas 1 Technasium in het auditorim hun project gepresenteerd aan de opdrachtgever Escaperoom Harderwijk. Een week eerder mochten ze alvast voor klasgenoten en docenten oefenen met presenteren. Hierna werd een selectie gemaakt wie daadwerkelijk de ideeën voor nieuwe puzzels voor een escaperoom aan de opdrachtgever Alex Kaper van Escaperooom Harderwijk mochten presenteren.

Geplaatst op: 2 februari 2018

Winterkamp

De RSG organiseert al 48 jaar een winterkamp. Op 25 januari en 1 februari vertrekken bijna 160 leerlingen uit klas 3 bepakt en bezakt voor een 2-daagse voettocht van 60 km over de Veluwe waarbij zij verschillende hindernissen proberen te overwinnen. Zij koken hun eigen potje en overnachten in het veld. Daarna lopen ze al vroeg terug naar school met onderweg serieuze survivalopdrachten. Een echte uitdaging waarbij leerlingen moe, maar voldaan weer warm bij de RSG worden onthaald. De aankomsttijden op 26 januari en 2 februari bij de RSG worden hier vermeld. Succes en veel plezier toegewenst kanjers!

Geplaatst op: 2 februari 2018

Fietsen voor spieren voor spieren

Het Cycleteam Across Borders van de RSG, bestaande uit leerlingen, collega’s en een betrokken ouder, fietsen voor een goed doel in april van Harderwijk naar Tsjechië. Op 31 januari jl. was de eerste bijeenkomst met de deelnemende leerlingen en hun ouders. Veel praktische zaken kwamen aan bod. Ook ontvingen de fietsers als ambassadeur van Spieren voor Spieren het officiële sportshirt en de bijbehorende bidons. Het officiële startsein voor de sponsoracties! Leuke ideeën zijn gedeeld en gelijk omgezet in afspraken. Welke acties worden ondernomen om zoveel mogelijk geld op te halen horen jullie nog. Ook sponsoren? Mail dan naar i.schmohl@rsgsl.nl.

Lees meer