Belgisch bezoek voor wereldklassers 2havo

Vrijdag 17 mei jl. kregen de wereldklasleerlingen 2havo van Slingerbos en Levant bezoek van een grote groep Belgische leerlingen in het kader van het project ‘Tandemleren’. De Belgische leerlingen zijn Franstalig en leren Nederlands. Omdat het bij ons precies andersom is, kunnen de leerlingen oefenenmet  communiceren in elkaars taal en zo elkaar op weg helpen.
Door het jaar heen hebben ze contact gehad via posters, kerstkaarten, Facebook en Whatsapp. In februari zijn onze wereldklassers naar de Belgische school in Hannut geweest. Daar hebben ze samengewerkt aan leuke opdrachten, overheerlijke Belgische frites gegeten en gebowld in gemixte groepjes.
In Harderwijk verkenden ze het centrum van Harderwijk door middel van foto-opdrachten. Na een picknick en voetballen bij het Strandeiland werd er op school samengewerkt en gecommuniceerd over verschillen en overeenkomsten tussen België en Nederland. De dag werd afgesloten met het eten van (zelfgebakken) lekkers en de prijsuitreiking van de foto-activiteit in de ochtend. We kijken terug op een geslaagde internationaliserings-activiteit.