Onze deuren zijn weer (ruim een week) geopend!

Terugkomen op school, na een lange periode van afwezigheid, was voor veel van onze leerlingen toch wel even spannend. Dat gold overigens niet alleen voor onze leerlingen. Ook onze collega’s stonden voor een grote uitdaging en een aantal heeft toch ook wel een nacht wat minder vast geslapen dan gebruikelijk. Nu, een week later, kan gezegd worden dat wij als team enorm trots mogen zijn op onze prestatie. Er is keihard gewerkt om voor zowel onze leerlingen op school, als onze leerlingen thuis, goed onderwijs te kunnen geven. 

Na een periode van onderwijs op afstand,  via Teams en Zoom (Pro), kwam de volgende uitdaging op ons pad: de heropening van de school. Leerlingen krijgen in een anderhalve-meter-school onderwijs, waarbij we de leerlingen thuis ook online-onderwijs geven. We hebben een oplossing gevonden door de onderbouw in de ochtend (met maximaal 10 leerlingenin de klas) en de bovenbouw in de middag (maximaal 1 jaarlaag) op school te ontvangen en daarnaast de leerlingen thuis (online) les te geven. De opgedane ervaring met het onderwijs-op-afstand geven blijven van waarde!

Net als met het ontwikkelen van het onderwijs-op-afstand, stond ook deze eerste week in het teken van ‘schakelen’ en ‘verbeteren’. Wat werkt en wat kan beter? Welke aanpassingen kunnen we direct doorvoeren en welke moeten we verder uitwerken? Schakelen en verbeteren zijn twee woorden die wat ons betreft goed omschrijven hoe wij de afgelopen week te werk zijn gegaan. 

De laatste weken voor de zomervakantie zal er nog volop les gegeven worden, zowel aan leerlingen thuis, als op school . Daarnaast zijn we ook druk bezig om  de diploma-uitreiking (met inachtneming van alle maatregelen) op een zo spectaculair mogelijke manier plaats te laten vinden. Het wordt nog even spannend of de 1 juli maatregelen door het kabinet doorgevoerd kunnen worden.

Via deze weg willen wij alle medewerkers van RSG Slingerbos | Levant, de leerlingen en de ouders bedanken voor hun inzet! Wij weten dat er veel van jullie gevraagd is, maar met elkaar zijn wij er de afgelopen periode in geslaagd om toch iets moois neer te zetten.

Samen kom je verder!