Young Solar team RSG gaat voor de winst!

Young Solar team RSG gaat voor de winst!

Voor het eerst na 3 jaar heeft de RSG weer een nieuw Solar team. 11 leerlingen uit de 4de en 5de klas van het Technasium zijn enthousiast bezig met de bouw van een duurzame boot op zonne-energie. 

De Young Solar Challenge is een project waarbij leerlingen een boot bouwen die wordt aangedreven op zonne-energie door gebruik te maken van zonnepanelen. De Young Solar Challenge geeft ons unieke kansen om ons verder te ontwikkelen op verschillende aspecten zoals teambuilding, businesscases en netwerken. De Young Solar Challenge is een niet te vergeten ervaring waar we veel leren over techniek en energietransitie.

Naast de RSG doen er nog 30 andere scholen mee aan de wedstrijd. Omdat alle scholen hetzelfde bouwpakket en dezelfde motor ontvangen, moeten wij goed nadenken over hoe wij ons kunnen onderscheiden van de andere teams om de race te kunnen winnen. De boot moet lange afstanden kunnen varen omdat het dit jaar het jaar van de Elfstedentocht is. Wij gaan met onze boot in meerdere weekenden de Elfstedentocht varen. Tijdens deze weekenden verblijven wij met alle kandidaten op een camping waardoor wij nieuwe mensen kunnen ontmoeten en ervaringen kunnen delen. 

Het is een hele uitdaging om een 5 tot 6 meter lange boot op zonne-energie in elkaar te zetten. Dit heeft natuurlijk wel een prijskaartje, daarom zoeken wij sponsoren. Volgens onze begroting hebben wij zo'n € 15.000,-- in totaal nodig om de boot te bouwen en aan de wedstrijden deel te kunnen nemen. Wij waarderen bedrijven die geld of materialen willen sponsoren voor ons project en wij laten dit zien met een logo op de boot. Wij zorgen ervoor dat de boot exposure krijgt en dat wij bij evenementen herkenbaar zijn en gepromoot worden met onze sponsor- en spandoeken. Bent u geïnteresseerd om te sponsoren dan kunt u ons bereiken via de mail: solarteamrsg@gmail.com.

Het Solar team RSG