kunstbreed

Leerlingen kunnen in de onderbouw kiezen voor kunstbreed om kennis te maken met kunst en cultuur. De leerlingen uit klas 1, 2 en 3 worden samengevoegd en volgen samen de kunstbreedlessen. Niet alleen in de les, maar ook buiten de school wordt gewerkt aan de verschillende kunstdisciplines zoals theater, muziek, dans en beeldende kunst. Voorbeelden van projecten die gevolgd worden zijn: improvisatielessen, mime spelen, keramiek, grafisch ontwerpen, rappen, salsa dans etc. Tevens worden er musea en voorstellingen bezocht en wordt er deelgenomen aan workshops van kunstenaars, muzikanten of theatermakers. Voor leerlingen die het volgende schooljaar willen deelnemen aan Kunstbreed geldt een selectieprocedure in juni van het lopende schooljaar. 
De kosten voor deelname aan kunstbreed bedragen in schooljaar 2019-2020 € 75,-. Ook leerlingen die gekozen hebben voor een profilering (sport, tweetalig onderwijs of Technasium) kunnen deelnemen aan het project kunstbreed.

De Kunstbreedgroep 2018-2019 heeft in de animatieworkshop bij Cultuurkust een filmpje gemaakt. Leerlingen hebben op deze dag eerst geleerd wat voor soorten stop motion films er zijn en welke technieken ze kunnen gebruiken. Vervolgens hebben ze in groepjes hard gewerkt aan hun eigen animatie. Het beeldmateriaal van de groepjes is door Cultuurkust gemonteerd tot dit mooie resultaat! Kunstbreed gaat volgend schooljaar in de 3e schoolweek van start. Op locatie Slingerbos en de Levant starten we weer met een nieuwe kunstbreed groep, anders dan voorgaande jaren komen naast beeldende kunst nu ook de kunstdisciplines theater, dans en muziek ruimschoots aanbod.

Er is op de RSG Levant nog voldoende plek voor nieuwe aanmeldingen. Je kunt je opgeven van de brugklas tot het 3e leerjaar (dit kan gevolgd worden bij alle profileringen en op mavo, havo en vwo).Geïnteresseerde leerlingen van de Levant kunnen een mail sturen naar b.sleurink@rsgslingerboslevant.nl.

Voor meer informatie over kunstbreed kan contact worden opgenomen met mevrouw V. Kemper voor locatie Slingerbos of mevrouw T. Hofland voor locatie Levant.

aanmelden kunstbreed

Meld je via het inschrijfformulier aan voor kunstbreed. Aanmelden kan tot en met 30 juli 2019.

locatie Slingerbos
mw. V. Kemper
locatie Levant
mw. T. Hofland