over de rsg

De RSG is een onderzoekende scholengemeenschap die ontwikkelingen in de maatschappij volgt. Ons onderwijs sluit hier goed op aan.Onze school biedt onderwijs op maat dat zich richt op ieders talent en waarin leerling en docent naar een doel toewerken met een blik op een toekomst waar naast kennis, vaardigheden steeds belangrijker worden. Zoals denken in oplossingen, creatieve en communicatieve vaardigheden, omgang met ICT en niet te vergeten samenwerken.

Bij de RSG kunnen leerlingen naast RSG Breed (vmbo-tl, havo, vwo) kiezen uit een aantal profileringen: Technasium, sportklas, tweetalig havo/vwo en tweetalig vwo. Daarnaast kunnen leerlingen in de onderbouw kiezen voor het project Kunstbreed of na de brugklas voor een mavo-wereldklas.

Onze school is aangesloten bij het Nuffic, een organisatie die internationale samenwerking in het onderwijs tussen Nederland en andere landen bevordert. Daarnaast is de RSG een Elos-school (Europa als Leeromgeving Op Scholen) en een Bèta Excellent school (gericht op het bevorderen van bèta-onderwijs). De RSG is erkend als Technasium en neemt deelt aan de Technasium-regio Flevoland om samen met andere Technasium-scholen deze vorm van onderwijs verder te ontwikkelen.
Op het gebied van internationalisering en bèta worden verschillende activiteiten georganiseerd. Bij internationaliseringsactiviteiten kunt u denken aan bijvoorbeeld uitwisselingsreizen, Europamarkt, deelname aan skype-project, Juvenes Translators en Erasmus+ projecten (Europees internationaliseringsprogramma). In het kader van bèta worden een beroependag, meeloopdagen, bedrijfsexcursies en andere projecten georganiseerd. Daarnaast is de RSG lid van Platform Techniek met als doel bekendheid met techniek en bèta-onderwijs in de regio te bevorderen.

Excellente school

Onze school streeft naar excellent onderwijs. Onderwijs dat is toegespitst op het ontwikkelen van individuele talenten zodat iedere leerling tot zijn recht komt. Leren vindt in alle lagen van de organisatie plaats.