rsg levant

Levant 2.0

De leerling aan het roer; op je eigen manier, niveau en tempo ambitieuze doelen halen. Levant 2.0 biedt optimaal ruimte voor talenten en vaardigheden van leerlingen.

Doelen stellen en reflecteren
De leerlingen stellen samen met hun coach hun doelen vast. Wat wil de leerling leren op welk niveau, op welke manier en welk tempo? Leerlingen bepalen per vak hun strategie, doel en niveau en werken met een online Learning Portal. In de portal staan de te behalen leerdoelen en een grote hoeveelheid aan oefeningen en digitale instructies. Wekelijks reflecteert de leerling in een persoonlijk coachgesprek op wat hij heeft gedaan, hoe en waarom. Welke strategieën werken? Is de leerling ambitieus genoeg? Omdat de leerling bij Levant 2.0 werkt aan eigen doelen, is hij actief en gemotiveerd.


Een dag Levant 2.0

Basegroup
Elke ochtend starten de leerlingen met hun klasgenoten in de basegroup. Samen met hun coach plannen zij de dag en de week. Ook komen thema’s als samenwerken en organiseren aan bod.

Vakles
De vaklessen zijn docentgestuurd. De docent licht lastige onderwerpen van zijn vak toe en kiest werkvormen die ervoor zorgen dat de leerlingen zich de kennis en vaardigheden eigen maken.

Workshop
Tijdens workshops bepalen de leerlingen met welk vak zij aan de slag gaan en op welke manier. Op de Learning Portal vinden de leerlingen de leerdoelen waar zij naartoe werken en een grote hoeveelheid aan opdrachten en instructies. Uiteraard zijn er docenten aanwezig om de leerlingen te helpen bij het leren.

Personal coaching
Aan het eind van de dag voeren de leerlingen een coachgesprek met hun eigen coach. Tijdens deze wekelijkse gesprekken blikt de leerling terug op de voorgaande week. Deze reflectie zorgt ervoor dat de leerling doelen weet aan te scherpen en strategieën weet te benutten.
 

Voor wie?
Levant 2.0 is voor leerlingen met een mavo-, havo- of vwo-niveau. Het is mogelijk om binnen Levant 2.0 de profilering sportklas te volgen en te kiezen voor het project kunstbreedwereldklas mavo en het vak Latijn. Ook tweetalig havo/vwo of tweetalig vwo behoort tot de mogelijkheden.
 

Levant 2.0:

  • Je kunt per vak je niveau en tempo bepalen,
  • je ontwikkelt vaardigheden als samenwerken, plannen en reflecteren,
  • je wordt intensief gecoacht,
  • je bent eigenaar van je eigen leerproces,
  • je leert je talenten benutten.


Voor meer informatie over Levant 2.0 kunt u contact opnemen met mevrouw M. Visscher, de heer R. Suijk of de teamleider van klas 1 en 2 mevrouw B. van Noordenburg

RSG Breed
Sportklas
Technasium
Wereldklas

contact

 

Teamleider klas 1 en 2 

B. van Noordenburg

projectleider Levant 2.0
dhr. R. Suijk

projectleider Levant 2.0
mw. M. Visscher