RSG slingerbos

Als grootste school voor voortgezet onderwijs in Harderwijk kunnen wij onze leerlingen veel keuzes in ons aanbod van onderwijs bieden. Het is onze overtuiging dat het aanbieden van keuzes bijdraagt aan de motivatie voor het leerproces van de leerling. De afgelopen jaren hebben wij veel ontwikkeld in ons onderwijs en daarmee ook ons onderwijsaanbod steeds weer uitgebreid of anders georganiseerd. Steeds met als doel het beste onderwijs voor onze leerlingen mogelijk te maken. Voor aankomend schooljaar maken we wederom een stap in onze onderwijsontwikkeling. Wij zetten per schooljaar 2021-2022 in op één, krachtig onderwijsconcept in de onderbouw. Hierin bieden we alle leerlingen in al onze brugklassen uitstekend onderwijs, keuzes in het leerproces, maatwerk en begeleiding aan. Geen aparte stroom gepersonaliseerd leren en geen aparte stroom regulier onderwijs meer, maar de samenvoeging van de beste onderdelen van deze beide stromen in één concept.

Wij zijn van mening dat onze school hiermee de leerling veel te bieden heeft. Wij zien onszelf daarom ook als dé school voor voortgezet onderwijs in Harderwijk en omstreken. We zijn er voor iedereen, iedereen is welkom en als leerling mag je jezelf ontdekken en jezelf zijn. Eigenlijk zijn wij de samenleving in het klein en daar zijn wij trots op. Naast het behalen van een goed diploma dat past bij de talenten van de leerling, vinden we het ook belangrijk dat de leerling zich als mens ontwikkelt.

Wij bieden op onze school de opleidingen vwo, havo en mavo aan. In de brugklas kunnen deze opleidingen worden uitgebreid met een profilering. Het kiezen van een profilering is een ‘extra’ en is dus geen verplichting. Hieronder hebben we de opleidingsmogelijkheden voor onze toekomstige leerlingen op rij gezet.

 

RSG Breed

 Sport

Technasium

Tweetalig onderwijs

mavo/havo

ja

ja

nee

nee

havo/vwo

ja

ja

ja

ja

vwo

      nee

nee

nee

ja

 

In dit overzicht is ook te zien dat we werken met mavo/havo en havo/vwo dakpanklassen. Hierbij hebben we uiteraard oog voor (hoog)begaafde leerlingen en zullen we voor ieder vak de leerling op het juiste niveau bedienen. RSG Breed is onze opleiding zonder profilering.

Een leerling zal bij inschrijving een keuze maken uit één van de bovenstaande mogelijkheden. Hieronder vindt u enkele voorbeelden om dit toe te lichten:

 • Een leerling met een enkelvoudig vwo-advies, kan zich inschrijven voor de tweetalige vwo brugklas. In het geval de leerling geen tweetalige opleiding wil doen, kan de leerling zich inschrijven voor de brugklas RSG Breed havo/vwo waar hij/zij als vwo-leerling ook meer dan voldoende uitgedaagd wordt.
 • Een leerling die Technasium wil volgen, moet minimaal een havo advies hebben om zich voor de brugklas Technasium in te schrijven.
 • Een leerling met een enkelvoudig vmbo-tl (mavo) advies, kan zich inschrijven voor de brugklas mavo/havo en heeft daarbij de keuze om RSG Breed te volgen of te kiezen voor de sportklas.
 • Een leerlingen met een havo/vwo advies kan zich inschrijven voor:
  • tweetalig havo/vwo
  • sportklas havo/vwo
  • Technasium havo/vwo
  • RSG Breed havo/vwo

Een leerling kan dus kiezen voor een profilering. De RSG biedt Technasium, sportklassen en tweetalig onderwijs aan. Daarnaast kunnen leerlingen zich aanmelden voor het project Kunstbreed in leerjaar 1 en 2 en deelnemen aan verschillende internationaliserings-activiteiten of een excellentieprogramma. Meldt een leerling zich bij de schoolinschrijving niet aan voor een profilering, dan komt de leerling automatisch bij RSG Breed; een goede en gevarieerde opleiding voor mavo-, havo- en vwo-leerlingen.