High tea

juni 2019

Nu het einde van het schooljaar snel nadert, is het tijd om terug te blikken op het afgelopen schooljaar. Traditiegetrouw doen we dat binnen het tweetalig onderwijs met de high tea. Ook dit jaar presenteerden de 1TTO klassen en de 2TTO klassen hun enorme vooruitgang aan ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s en andere geïnteresseerden.

De brugklassers reflecteerden op hun eigen groei, de activiteiten van het afgelopen schooljaar zoals de reis naar Newcastle, projecten en vaardigheden. Ze waren zenuwachtig, maar wat deden ze het goed! De ouders waren onder de indruk van ontwikkelde presentatievaardigheden, het niveau van Engels, en de kritische blik op hun eigen ontwikkeling.

De 2TTO leerlingen presenteerden hun Personal Project. Dit is een soort mini-profielwerkstuk over een ethisch dilemma naar eigen keuze. Abortus, dierproeven, de doodstraf en kernwapens kwamen allemaal aan bod. Het verslag is door de leerlingen samengevat in een presentatie. Niet alleen waren de ouders trots over de grote sprongen die hun kinderen gemaakt hebben qua Engels, maar ook de onderwerpen die aanbod kwamen maakten indruk.

Na de presentaties was er een overvloed aan lekkernijen zoals het hoort op een echte high tea. Al met al een gezellige afronding van het schooljaar.