Individual Pupil Mobility programme Erasmus+  

november 2016

Op donderdag 20 oktober zijn Robbin Visser L3Ta en Brent Sickmann 4V voor twee maanden naar Engeland vertrokken.

Zij doen mee aan het internationale IPM-project, Individual Pupil Mobility. Al jaren zijn wij als school betrokken bij het IPM-project. Tot nu hadden wij deze uitwisseling met een school uit Italië en een school uit Spanje.

Het bijzondere is dat dit de eerste uitwisseling is met Engeland. De school waar Robbin en Brent naartoe gaan is The Weald School in Billingshurst. Billingshurst ligt ca. 75 km ten zuiden van London. Robbin en Brent zijn goed door hun gastfamilies ontvangen en de eerste schoolweken liggen achter de rug.

Na hun verblijf in Engeland komen hun partners in januari voor twee maanden naar Nederland. Het is een unieke kans voor de 4 leerlingen om meer over elkaars cultuur en te weten te komen. Als school zijn wij blij dat de uitwisseling met Engeland tot stand is gekomen.

Nieuwsgierig geworden? Lees dan de blogs van Robbin!

http://robbinintheuk.blogspot.nl/

oktober 2016

Ook dit jaar hebben leerlingen uit 3 en 4tvwo de mogelijkheid gekregen om deel te nemen aan het Individual Pupil Mobility programma van Erasmus+. Het gesubsidieerde programma bestaat uit twee onderdelen: enerzijds een verblijf van 3 maanden in het buitenland en anderzijds een gast ontvangen in Nederland gedurende een vergelijkbare periode. Een unieke kans om volledig ondergedompeld te worden in een andere cultuur in een gastgezin!

Voor dit jaar houdt dit in dat Ties Willebrandts (3Ta) op 14 september 2016 is vertrokken naar El Encinar in Spanje en daar drie maanden woont in een gastgezin, lessen volgt in het Spaans, de taal leert en cultuur opsnuift. Een erg spannende, maar ook een enorm leerzame ervaring! Een hele andere cultuur waar juist de kleine, normale dingen vaak erg bijzonder zijn. Nieuwsgierig geworden? U kunt Ties volgen via zijn blog: http://www.tiesabroad.com/ 

Daarnaast hebben wij vanaf 19 september 2016 twee Italiaanse leerlingen op bezoek: Mariaserena Merigo en Pietro Ghedini. Zij volgen de tweetalige lessen in L3Ta. In januari 2017 zullen hun matches, Lara Blom en Roderick Bakker (L3Ta), voor drie maanden naar Badia Polesine in Italië gaan en het Italiaanse leven en schoolsysteem ervaren.

Tot slot hebben we sinds dit jaar ook een Engelse partnerschool die deelneemt aan dit programma. Deze uitwisseling zal twee maanden duren. Robin Visser (L3Ta) en Brent Sickmann (4T) vertrekken in de herfstvakantie naar Billingshurst in West-Sussex en vanaf januari 2017 volgen hun matches lessen in 3Ta.