algemene informatie

RSG Slingerbos | Levant kent twee locaties. Onze hoofdvestiging RSG Slingerbos in Harderwijk aan de Eisenhowerlaan is een aantal jaar geleden volledig verbouwd en gemoderniseerd en biedt een complete onder- en bovenbouw mavo (vmbo-tl), havo en vwo. RSG Levant in Zeewolde aan de Horsterweg biedt een volledig mavo-traject (vmbo-tl) aan. Havo- en vwo-leerlingen vervolgen na drie jaar onderbouw hun studie in Harderwijk.

Bij de RSG kunnen leerlingen kiezen uit twee leerroutes: de reguliere leerroute of de leerroute gepersonaliseerd leren waarbij de leerling zelf aan het roer staat en samen met een coach bepaalt op welke manier, niveau en tempo de eigen doelen gehaald worden.
Binnen de twee leerroutes zijn verschillende opleidingen waaruit een leerling kan kiezen. Naast het reguliere onderwijsaanbod (vmbo-tl, havo, vwo) biedt de RSG een aantal profileringen aan: Technasium, sportklassen, tweetalig havo en tweetalig vwo. Daarnaast kunnen leerlingen in de onderbouw kiezen voor het project KUNSTbreed of na de brugklas voor een mavo-wereldklas.

In 2018 is het schoolgebouw in Zeewolde aangepast, zodat er nog meer onderwijs op maat kan worden aangeboden en de leerlingen goed voorbereid worden op de aansluiting naar de bovenbouw bij RSG Slingerbos in Harderwijk. Door de verbouwing is tevens inhuizing van de Oriënt in het schoolgebouw van RSG Levant mogelijk gemaakt. Op 13 december 2018 heeft de officiële opening van het vernieuwde schoolgebouw plaatsgevonden.

Voor een kijkje in de moderne schoolgebouwen verwijzen wij u naar onderstaande weergave op Google Maps.

 
Neem een kijkje op locatie Slingerbos of...  
 op locatie Levant in Zeewolde*.

 

 

--- Gebruik de pijltoetsen voor de beste navigatie. ---

Onze docenten hebben regelmatig schoolbreed overleg over het onderwijs en de wijze waarop de vaksecties de lessen verzorgen. Op beide locaties wordt dezelfde lesmethode gebruikt. Wij bereiden onze leerlingen goed voor op vervolgstudies en beroepen.

De RSG biedt leerlingen naast het reguliere onderwijsaanbod een aantal profileringen aan. We hebben een Technasiumsportklassen en tweetalig onderwijs. Daarnaast kunnen leerlingen kiezen voor de wereldklas, het project KUNSTbreed, of het project gepersonaliseerd leren.

Onze school is aangesloten bij het Europees Platform en maakt deel uit van het landelijk Elos-netwerk. Daarnaast is de RSG een Bèta Excellent school. Op het gebied van internationalisering en bèta worden verschillende activiteiten georganiseerd. Bij internationaliseringsactiviteiten kunt u denken aan o.a. uitwisselingsreizen, Europamarkt en Erasmus+ projecten.