Eerste Rots & Water school in de regio!

Afgelopen vrijdag, 10 februari 2023, heeft RSG Slingerbos | Levant, locatie Harderwijk het predicaat ‘Rots & Water School’ behaald.

Het programma maakt gebruik van een psychofysieke didactiek, wat inhoudt dat startend vanuit een fysieke invalshoek, mentale en sociale vaardigheden worden aangereikt en verworven. Actie (spel en simpele zelfverdedigingsvormen) wordt afgewisseld met momenten van zelfreflectie en kringgesprekken. Leerlingen worden ervan bewustgemaakt dat zij steeds weer een keuze kunnen maken tussen een stevige “rotsopstelling” of een meer flexibele (sociale) “wateropstelling” of een combinatie hiervan.
Er wordt gewerkt aan bewustwording van het lichaam (spieren, stem en ademhaling) en hoe je dit in kunt zetten in sociale situaties. Door te oefenen met je lijf wordt het zelfbewustzijn (hoe kom ik over) en zelfvertrouwen (wat kan ik allemaal) getraind.
De Rots & Watertraining leert je soms hard zijn als een rots en soms zacht als water, met als doel dat je sterker in je schoenen komt te staan, je leert voor jezelf op te komen en bouwt aan je zelfvertrouwen. Zo kun je beter omgaan met lastige situaties en keuzes maken. Rots & Water gaat ook over zelfbeheersing. Je leert o.a. woede en boosheid te beheersen. Je denkt na over wat je wel en niet wilt en leert hoe je dat duidelijk kunt maken. Ook leer je de grenzen van anderen te respecteren.

Inmiddels is er een doorlopende leerlijn gemaakt van jaar 1 t/m 3. Alle mentoren van leerjaar 1 en 2 hebben de basistraining Rots & Water gevolgd. Alle lesgevende docenten van de eerste 3 jaar hebben middels een introductietraining kennisgemaakt met Rots & Water en diverse collega’s hebben specialisaties gevolgd.

De RSG heeft haar onderwijs ondergebracht in de drie pijlers Core, Connect en Master. Binnen Core worden steengoede lessen aangeboden. Een specialisatie of verdieping kan gevonden worden in Master, waarin de profileringen zijn ondergebracht. Binnen Connect wordt de verbinding gemaakt met jezelf, de ander en de omgeving. Het Rots & Waterprogramma biedt een stevige basis voor deze pijler.

Andere berichten

 • 5 maart 2024

  25+ jaar tweetalig onderwijs op de RSG!

  Ons tweetalig onderwijs bestaat meer dan 25 jaar op de RSG! Hoe we dat gaan vieren, leest u hier!

 • 17 januari 2024

  RSG Winterkamp

  25 en 26 januari gaat het RSG winterkamp weer van start! Lees hier meer over het kamp en de verwachte aankomsttijden.

 • 15 januari 2024

  Open Huis RSG Slingerbos

  23 januari is het Open Huis op RSG Slingerbos, van harte welkom!

 • 11 december 2023

  Even tot hier op RSG

  Vrijdag 8 december mochten onze leerlingen schitteren tijdens een opname voor het tv programma Even Tot Hier!

 • examenuitslag tips 14 juni

  12 juni 2023

  Examenuitslag tips en meer!

  Lees hier examenuitslag tips en meer!

 • young solar challenge nk rsg slingerbos harderwijk

  25 mei 2023

  RSG Young Solar team wint NK Zonnebootrace!

  Ons Young Solar team is Nederlands kampioen geworden, lees hier meer!