Eerste Rots & Water school in de regio!

Afgelopen vrijdag, 10 februari 2023, heeft RSG Slingerbos | Levant, locatie Harderwijk het predicaat ‘Rots & Water School’ behaald.

Het programma maakt gebruik van een psychofysieke didactiek, wat inhoudt dat startend vanuit een fysieke invalshoek, mentale en sociale vaardigheden worden aangereikt en verworven. Actie (spel en simpele zelfverdedigingsvormen) wordt afgewisseld met momenten van zelfreflectie en kringgesprekken. Leerlingen worden ervan bewustgemaakt dat zij steeds weer een keuze kunnen maken tussen een stevige “rotsopstelling” of een meer flexibele (sociale) “wateropstelling” of een combinatie hiervan.
Er wordt gewerkt aan bewustwording van het lichaam (spieren, stem en ademhaling) en hoe je dit in kunt zetten in sociale situaties. Door te oefenen met je lijf wordt het zelfbewustzijn (hoe kom ik over) en zelfvertrouwen (wat kan ik allemaal) getraind.
De Rots & Watertraining leert je soms hard zijn als een rots en soms zacht als water, met als doel dat je sterker in je schoenen komt te staan, je leert voor jezelf op te komen en bouwt aan je zelfvertrouwen. Zo kun je beter omgaan met lastige situaties en keuzes maken. Rots & Water gaat ook over zelfbeheersing. Je leert o.a. woede en boosheid te beheersen. Je denkt na over wat je wel en niet wilt en leert hoe je dat duidelijk kunt maken. Ook leer je de grenzen van anderen te respecteren.

Inmiddels is er een doorlopende leerlijn gemaakt van jaar 1 t/m 3. Alle mentoren van leerjaar 1 en 2 hebben de basistraining Rots & Water gevolgd. Alle lesgevende docenten van de eerste 3 jaar hebben middels een introductietraining kennisgemaakt met Rots & Water en diverse collega’s hebben specialisaties gevolgd.

De RSG heeft haar onderwijs ondergebracht in de drie pijlers Core, Connect en Master. Binnen Core worden steengoede lessen aangeboden. Een specialisatie of verdieping kan gevonden worden in Master, waarin de profileringen zijn ondergebracht. Binnen Connect wordt de verbinding gemaakt met jezelf, de ander en de omgeving. Het Rots & Waterprogramma biedt een stevige basis voor deze pijler.

Andere berichten

 • examenuitslag tips 14 juni

  12 juni 2023

  Examenuitslag tips en meer!

  Lees hier examenuitslag tips en meer!

 • young solar challenge nk rsg slingerbos harderwijk

  25 mei 2023

  RSG Young Solar team wint NK Zonnebootrace!

  Ons Young Solar team is Nederlands kampioen geworden, lees hier meer!

 • 9 mei 2023

  Senna en Nerio winnen Erasmus’ Viruskenner

  Donderdag 30 maart vond in Rotterdam de finale van het project 'Viruskenner' plaats. Senna en Nerio, Technasium-leerlingen uit klas 2 hebben de finale gewonnen!

 • lezing dieuwertje blok

  20 april 2023

  Dieuwertje Blok op RSG Slingerbos

  Dieuwertje Blok was onlangs bij ons op school, waarom leest u in dit bericht!

 • studiekeuze hulp rsg

  27 maart 2023

  Hulp bij je studiekeuze!

  Het is bijna tijd voor de studiekeuze voor onze examenleerlingen, klik hier voor meer informatie.

 • tweetalig onderwijs rsg slingerbos havo vwo

  21 maart 2023

  Feest bij tweetalig onderwijs!

  Dit jaar hebben vieren we dat we al 25 jaar tweetalig onderwijs aanbieden op onze school, klik hier voor meer info!