Nieuws & mededelingen

Geplaatst op: 6 december 2018

Erasmus+ afsluiting

Afsluiting Europees Erasmus-plus project ‘On the move in Europe, towards a multicultural and democratic society’. De afgelopen twee jaar hebben de 3 havo-wereldklassen op Slingerbos en Levant samengewerkt met partnerscholen in vijf Europese landen: Spanje, Italië, Roemenië, Hongarije, en Duitsland. Het ging over over vluchtelingen en migratiestromen en ook over democratische waarden. Op alle scholen hebben de leerlingen aan, vooraf afgesproken, opdrachten gewerkt.

Lees meer

Geplaatst op: 5 december 2018

Sint en zijn Pieten op de Levant

Sint en zijn pieten hebben vandaag een bezoekje gebracht aan de Levant. Leerlingen en medewerkers kregen iets lekkers en werden soms even bij Sint of piet geroepen voor een ‘goed gesprek’…

Geplaatst op: 23 november 2018

Vertaalwedstrijd

Vier leerlingen uit 5 en 6 vwo hebben meegedaan aan de Europese vertaalwedstrijd Juvenes Translatores, georganiseerd door de Europese Commissie, voor 17-jarige leerlingen in alle landen van de EU. Meike Krolis, Daan van Kats, Isa Korving en Erna Chen, leerlingen van mevrouw Verweij en meneer Bruggemann, hebben zich twee uur lang geconcentreerd op een vertaling Frans-Nederlands gestort.

Lees meer

Geplaatst op: 14 november 2018

Overlijdensbericht

Op 13 november jl. is geheel onverwachts het zoontje van twee van onze collega's en tevens kleinzoon van een andere collega overleden. Hij was pas 4 maanden. We zijn allemaal erg geschokt en verdrietig. Ons medeleven gaat uit naar onze collega's en andere betrokkenen. Wij wensen hen veel sterkte toe.

Geplaatst op: 9 november 2018

Verbouwing Levant

De verbouwing van RSG Levant is bijna afgerond. Deze week en volgende week verhuizen de laatste leerlingen terug van het Kluunpad naar RSG Levant.  De leerlingen helpen enthousiast mee. Samen komen we verder!

Geplaatst op: 5 november 2018

IB-diplomauitreiking

Vrijdag 2 november jl. kregen 35 leerlingen hun IB diploma als afsluiting van 6 jaar tvwo. Een flink aantal ontving nog een extra diploma omdat ze het vak Global Perspectives and Research gevolgd hebben. Wat was het leuk om iedereen nog even terug te zien. We kijken terug op een feestelijke avond!

 

Geplaatst op: 19 oktober 2018

Europese Dag van de Talen 2018

De wereldklasleerlingen van 2 mavo en 2 havo hebben de Europese Dag van de Talen gevierd met een Skype-project, georganiseerd door het Litouws Cultureel Centrum in Nederland en mogelijk gemaakt door de Europese Commissie. De Nederlandse vertegenwoordiger van de Europese Commissie was aanwezig en gaf alle leerlingen een blauw EU-T-shirt. Er werden niet alleen skypegesprekken gevoerd, maar ook presentaties gegeven door de leerlingen. Doel van dit project is aandacht te besteden aan de diversiteit van Europese Talen door rechtstreeks contact met leerlingen uit verschillende delen van Europa. 

 

Geplaatst op: 15 oktober 2018

Tweetalig onderwijs: Cambridge 2 tvwo

2tvwo is van 8-12 oktober naar Cambridge geweest. Hier een korte impressie van een week tweetalig onderwijs. De eerste dagen brachten we door in het stadshart van Cambridge en hebben we onder andere het prachtige King’s College bezocht, een hop-on-hop-off bus tour gedaan, en ‘s avonds de stad verkend onder leiding van een gids. De overige drie dagen brachten we door met leerlingen van Debenham High School. Leerlingen verbleven in een Brits gastgezin, bezochten het pittoreske Southwold en werkten aan een project op school. Daarnaast zijn de leerlingen deze dagen ondergedompeld in het Engelse gezinsleven. Spannend, maar ook erg leuk! Het was een zeer geslaagde week met een geweldige groep leerlingen, een goed programma en we hadden ook nog eens prachtig weer. Wat wil je nog meer?

Geplaatst op: 11 oktober 2018

RSG-SCHOLIEREN WINNEN DEBATWEDSTRIJD

Dinsdagavond 9 oktober zinderde de raadszaal in het gemeentehuis Harderwijk van de spanning; scholieren van RSG SlingerbosLevant, van Christelijk College Groevenbeek en van Christelijk College Nassau Veluwe gingen met elkaar in debat over verschillende maatschappelijke en economische vraagstukken. De debatwedstrijd was geïnitieerd door RSG en in het kader van de Maand van Burgerschap was de gemeente Harderwijk gastheer, de avond werd geleid door de burgemeester. Van onze school deden vijf 5H-leerlingen en vijf 6V-leerlingen mee en ze deden het SUPER!! Dat vonden de officiële jury en het publiek ook. Alle te winnen prijzen gingen naar RSG; de prijs voor het beste team, de prijs voor de beste debater volgens de jury én de publieksprijs voor de beste debater. Knap gedaan!

Geplaatst op: 2 oktober 2018

MR oudersupport

De oudergeleding van onze Medezeggenschapsraad is op zoek naar ouders voor de MR-oudersupportgroep. De oudersupportgroep wordt minimaal twee keer per jaar geraadpleegd over belangrijke onderwerpen. Heeft u een kind bij ons op school zitten en belangstelling om zitting te nemen in de oudersupportgroep, stuur dan een e-mail naar oudermr@rsgslingerboslevant.nl.

Geplaatst op: 6 september 2018

Aula Levant heropend

De afgelopen maanden was de aula van de locatie Levant gesloten in verband met de grote verbouwing. Sinds woensdag kunnen de leerlingen er weer gebruik van maken. Hoewel een deel van de aula nog afgesloten is, biedt het deel dat gereed is een heel frisse aanblik. De leerlingen voelen zich er snel op hun plek. Vrijdag wordt de ook geheel vernieuwde keuken in gebruik genomen en kan weer uit het gezonde assortiment eten en drinken gekozen worden. Daarbij kan alleen (met pincode of contactloos) met een bankpas betaald worden. Ook kan op elk moment vers en koel drinkwater getapt worden.

Geplaatst op: 30 augustus 2018

Gezocht: beroepsbeoefenaren!

Voor onze jaarlijkse beroepenspeeddates zijn wij hard op zoek naar mensen die met leerlingen uit klas 3 over hun beroep willen praten. De speeddates worden georganiseerd op maandag 1, woensdag 10 en dinsdag 16 oktober a.s. van 16.00 tot 17.00 uur. Deelname hoeft niet op opleidingsniveau. U bent overal van harte welkom. Opgeven kan via: https://goo.gl/forms/GkBqFmUczXtGxTdj1. We hopen u op (één van) deze middagen te mogen ontmoeten, zodat de leerlingen veel beroepen leren kennen.