Nieuws & mededelingen

Geplaatst op: 18 april 2019

Activiteiten examenleerlingen

De examenleerlingen van locatie Slingerbos hebben op woensdag 17 april, samen met docenten, genoten van een hapje en een sapje. Vandaag zijn ze naar Walibi. Nog even ontspannen voor op 9 mei de examens starten.

Geplaatst op: 5 april 2019

Oorlogsverleden

Op de site van 'Het Kontakt' stond 5 april 2019 onderstaand artikel:

Een interactieve route-app, een volledig uitgedachte escape-room, een 'ontmoetingsbunker' waar mensen kunnen leren over de oorlog of een trainingsveld waar mensen kunnen ervaren hoe het is om een soldaat te zijn uit de tweede wereldoorlog. Dit is zomaar een greep uit de ideeën van leerlingen van RSG Slingerbos om aandacht te vestigen op het oorlogsverleden van Harderwijk en de Veluwse omgeving.

Lees meer

Geplaatst op: 5 april 2019

Spieren voor Spieren

Vrijdag 5 april 2019. Na maandenlang getraind te hebben, sponsoren te hebben binnen gehaald en mentaal het hoofd op scherp te hebben gezet, is het dan eindelijk zover: de ZesLandenTour begint. Bekijk hier de start.Afgelopen zondag is de laatste training geweest. Een tocht van 155 km richting Amsterdam met op de terugweg niets dan tegenwind. Wat een helden zijn de 16 leerlingen die dit doen voor Spieren voor Spieren. De tocht is te volgen op www.zeslandentour.nl.

 

Geplaatst op: 4 april 2019

Aurora OnderwijsGroep versterkt openbaar onderwijs Veluwe

RSG Slingerbos | Levant, RSG N.O.-Veluwe en Proo hebben gekozen voor een duurzaam bestuurlijke samenwerking. De drie openbare schoolbesturen voor primair en voortgezet onderwijs op de Veluwe werken vanaf 1 april 2019 samen in de Aurora OnderwijsGroep. Hiermee wordt sterk ‘algemeen toegankelijk onderwijs’ aangeboden aan leerlingen van 4 tot 18 jaar. De schoolbesturen worden ondergebracht in de Holdingstichting Aurora OnderwijsGroep, de drie afzonderlijke stichtingen blijven autonoom.

Lees meer

Geplaatst op: 15 maart 2019

Landelijke staking

Vanwege de landelijke stakingsdag hebben docenten van RSG Slingerbos in de kleine pauze warme chocolademelk uitgedeeld aan leerlingen om het doel van de staking onder de aandacht te brengen en te symboliseren dat docenten de leerlingen en het onderwijs een ‘warm hart toedragen’.

 

Geplaatst op: 14 maart 2019

Talent kleurt Flevoland

Technasium-leerlingen uit 4 havo doen mee aan het project Talent kleurt Flevoland. In Flevoland zijn vijf scholen die zich technasium mogen noemen. Scholen in Almere, Lelystad, Emmeloord, Dronten en de RSG Harderwijk. Op een technasium volgen havo of vwo leerlingen met een bèta-profiel het extra vak: onderzoeken & ontwerpen. Voor dit vak gaan ze met echte vraagstukken van organisaties en bedrijven aan de slag. Deze keer de provincie Flevoland. Eén van de vraagstukken is bijvoorbeeld het ontwerpen van een innovatieve en duurzame brug op het Floriadeterrein. Lees hier het artikel uit de Flevopost.

Geplaatst op: 14 maart 2019

Waltrop

What are "Amsterdammetjes"? How do Bavarians say "Hello"? Een paar voorbeelden van de fun fact vragen over Nederland en Duitsland die de mavo 2 wereldklasleerlingen kregen voorgeschoteld in een quiz die gemaakt was door hun Duitse partnerschool in Waltrop. De Duitse leerlingen waren op 25 januari 2019 al te gast bij de RSG. Op 8 maart jl. brachten onze leerlingen een tegenbezoek. In gemengde Duits-Nederlandse teams werkten de leerlingen aan verschillende opdrachten. Engels was de voertaal.

Lees meer

Geplaatst op: 8 maart 2019

Onderzoek auto-airco

De werkplaats van Auto Drielanden in Harderwijk is omgebouwd tot minitheater. Op de bühne staan Dion Marcus, Niek Reeze, Seth Palsgraaf en Jelte de Vries. De vier scholieren van onze school hebben zich het afgelopen half jaar gestort op het retrofitten van auto-airco-installaties. Het resultaat presenteren ze onder andere aan opdrachtgever Richard Mulder van Auto Drielanden en docent Ronald Langstraat. Lees hier het artikel dat staat in het autovakblad AMT.

Geplaatst op: 8 maart 2019

Zeslandentour

Van 5 tot 12 april 2019 gaan 17 leerlingen en 5 begeleiders van RSG Slingerbos 800 km door 6 landen in 7 dagen tijd fietsen. Op deze manier hopen ze veel geld op te halen voor Spieren voor Spieren. De aanloop naar en het verloop van de tocht is te volgen op www.zeslandentour.nl.

 

Geplaatst op: 7 maart 2019

Examenconcert muziek

Uitnodiging examenconcert muziekleerlingen 5 havo op 12 maart a.s. om 20.00 uur in het auditorium van RSG Slingerbos! Zoals elk jaar is er een spectaculair examenconcert. De avond wordt mede mogelijk gemaakt door leerlingen van havo 4 en vwo 6 en dit jaar speciaal bijgestaan door het Kleinkoor Caprice o.l.v. Hans Noijens. Deze avond heeft een zeer gevarieerd programma met werken van o.a. Lorde, J.S.Bach, Black Crowes, Adele, Frederic Chopin, Jorja Smith en Walk Off The Earth. Wees erbij!                                                   

Geplaatst op: 15 februari 2019

Bouw-innovatiewedstrijd

Bouwend Nederland daagde de Technasia in Nederland uit om mee te doen aan de bouwinnovatiewedstrijd met als centrale thema: Tiny Housing. De inzending van Julia, Josefien, Eline, Milan, Mirco en Mart behoorde tot de 10 beste inzendingen. Donderdag 14 februari stonden onze leerlingen tweemaal voor een jury bestaande uit de voorzitter van Stichting Technasium en enkele directeuren uit de bouwwereld. In de presentatie legden de leerlingen hun het advies over de aanpak van tiny houses in Harderwijk aan de gemeente uit.

Lees meer

Geplaatst op: 15 februari 2019

De enige school voor Engelstalig onderwijs in Harderwijk en Zeewolde!

De RSG heeft al meer dan 20 jaar een tweetalig vwo. Voor meer informatie kijk hier. Tweetalig onderwijs (tto) is een waardevolle aanvulling op een schoolopleiding. Gezien het succes van het tweetalig vwo is het tto in 2018 uitgebreid naar de havo. De RSG is hiermee de enige school in deze regio met een opleiding tweetalig havo. Een school mag zich alleen een tto-school noemen als zij voldoet aan de eisen die gesteld zijn door het Nuffic, de Nederlandse organisatie voor internationalisering in het onderwijs. Nuffic bewaakt de kwaliteit van tto-scholen. De RSG voldoet aan de standaard die geldt voor het tto en is als enige school in Harderwijk en Zeewolde in het bezit van het certificaat senior tto-school.

Lees meer