Nieuws & mededelingen

Geplaatst op: 15 juni 2018

Geslaagd op de RSG!

Wij feliciteren de geslaagde leerlingen met het behalen van hun diploma en wensen de examenkandidaten voor het tweede tijdvak heel veel succes.

Geplaatst op: 31 mei 2018

Uitwisseling 2 mavo wereldklas

De wereldklassers uit 2 mavo hadden op maandag 28 mei een uitwisseling met de Realschule uit Waltrop, Duitsland. De Duitse leerlingen bezochten Harderwijk. Daar maakten ze eindelijk kennis met hun pen pals van Slingerbos en Levant. Dankzij het mooie weer kon een deel van het programma op het strand plaatsvinden. De bucket challenge, waarbij teams een emmer water over hun hoofd moesten doorgeven, zorgde voor de nodige verkoeling onder de deelnemers. Het was een geslaagde dag. Op vrijdag 8 juni brengen de wereldklassers een tegenbezoek aan de partnerschool in Duitsland.

Geplaatst op: 18 mei 2018

Highlandgames

Op 17 mei jl. heeft klas 4Vd (tto) de RSG op de Highlandgames vertegenwoordigd. De Highlandgames vonden plaats op natuurpark de Hoge Veluwe. In 2 teams werd er tegen andere scholen gestreden in activiteiten zoals "Weight throwing" (kei werpen), "Log sawing" (boomstam zagen), "Caber toss" (boomstam werpen) en “Weight over the bar" (zandzak hoogwerpen). Onder perfecte weersomstandigheden hebben leerlingen hun uiterste best gedaan om met de felbegeerde steen naar huis te gaan. Lang zag het er naar uit dat het ze ging lukken. Uiteindelijk werden ze net in de finale verslagen bij "Tug of war" (touwtrekken). Voor een impressie kijk hier.
 

Geplaatst op: 15 mei 2018

De examens zijn begonnen

De examens zijn begonnen! Van 14 tot en met 29 mei worden de centrale examens afgenomen. Op woensdag 13 juni volgt de uitslag. Een spannende periode voor de leerlingen en hun ouder(s)/verzorger(s). Wij wensen alle examenkandidaten veel succes!

Geplaatst op: 14 mei 2018

Theatervoorstelling

Op maandag 28 mei a.s. wordt er om 20.00 uur in het auditorium van RSG Slingerbos de theatervoorstelling "Zou je mij willen redden?" opgevoerd door Mayra Barwegen (uit 4 havo) en Leanne Heuwekemeijer (uit 6 vwo). Na de pauze is er een muziekoptreden van Gibraltar, met als speciale gasten Tessa Meester, Rens Litjens en Michiel van Ree, onder leiding van Pieter van Lier. Als u de theatervoorstelling bij wilt wonen, dient u hiervoor te reserveren bij toneeligans@gmail.com. De entreeprijs is uw vrijwillige bijdrage aan de Kinderrechtenorganisatie Save the Children.

Geplaatst op: 26 april 2018

Belgische klassen bij wereldklasleerlingen in Harderwijk

Afgelopen vrijdag hebben zo’n 50 leerlingen uit Hannut, in Franstalig België, een bezoek gebracht aan de wereldklasleerlingen van 2Hw en L2Hw. Ze kenden elkaar al, omdat ze elkaar in de loop van het jaar al brieven en e-mails hadden geschreven, in het Frans en in het Nederlands. In maart zijn de Nederlandse leerlingen één dag op-en-neer naar de school in Hannut geweest. Leuk contact en onverwacht grote cultuurverschillen! Die ervaring alleen al maakt dit tot een zinvol internationaal project.

Lees meer

Geplaatst op: 26 april 2018

Cambridge Checkpoint examen

Op 25 april 2018 hebben leerlingen uit 3tvwo het Cambridge Checkpoint examen gedaan. Nu de leerlingen aan het einde van de onderbouw komen, meet dit examen de voortgang van het Engels van de leerlingen. Het was dus een spannende dag.

Geplaatst op: 26 april 2018

BSM leerlingen organiseren sportdag voor basisschool

De BSM (Bewegen, Sport en Maatschappij) leerlingen uit 4 havo hebben op 25 april een sportdag georganiseerd voor basisschool ‘de Veste’. De groepen 3, 4 en 5 van de Veste hebben in de sportzalen van de RSG verschillende spellen gedaan onder leiding van de BSM leerlingen. Een geslaagde ochtend voor de leerlingen, te zien aan de rode wangetjes en zweetdruppels! 

Geplaatst op: 24 april 2018

Berenklauwboor

Vandaag, 24 april 2018, was SBS6 op bezoek bij de RSG om Koen Steinschuld te interviewen. Koen is één van de bedenkers van de berenklauwboor. De speciale boor die Landschapsbeheer Flevoland samen met leerlingen van het Technasium Slingerbos | Levant en de gemeente Zeewolde heeft ontwikkeld om de reuzenberenklauw te bestrijden, is een succes. Na een jaar experimenteren, is er nu een kleine serie geproduceerd. De reuzenberenklauw, een gevaarlijke plant die wel vier meter hoog kan worden, groeit snel en is giftig. Landschapsbeheer Flevoland, opdrachtgever, heeft de boor na enkele prototypen en testen in productie genomen. Gisteren werd dit besproken op Radio 1 en ook Hart van Nederland heeft hier in een uitzending aandacht aan besteed. Bekijk hier de uitzending.

Geplaatst op: 16 april 2018

Uitwisseling Duisland 3tvwo

3tvwo Uitwisseling Duitsland deel 2
Na een goed verlopen eerste deel van de uitwisseling afgelopen oktober hier in Nederland, was het nu de beurt aan onze 3tvwo-leerlingen om naar Duitsland te gaan. Na een busreis van tweeënhalf uur werden we ontvangen op het Matare Gymnasium in Meerbusch, om vervolgens al snel naar Düsseldorf te vertrekken. Daar liepen de leerlingen met hun Duitse matches van de Medien Haven aan de ene kant van de stad, naar de Konings Allee aan de andere kant van de stad. Onderweg genoten we van moderne architectuur en de mooie oude binnenstad. Op dinsdag en donderdag volgden de leerlingen lessen en werkten ze aan een project.

Lees meer

Geplaatst op: 13 april 2018

Reis Newcastle 1 tvwo

De reis van klas 1 tweetalig vwo naar Newcastle upon Tyne was weer een groot succes. De leerlingen hadden het prima naar hun zin tijdens de overtocht met de DFDS ferry. Een bezoek aan St Nicholas Cathedral, onderhandelen op Grainger Market en vragen beantwoorden in de Black Gate en Castle keep mochten niet ontbreken. Ook was er een echt Pub dinner, gevolgd door een spannende Ghost walk en een korte nacht in het Eurohostel. De volgende dag werd het Great North Museum bezocht en leefden de leerlingen zich uit in het Centre for Life. Op de terugweg was de zee een beetje ruw, maar de leerlingen hadden het toch prima naar hun zin. Kijk hier voor een impressie van de reis.

Geplaatst op: 9 april 2018

Phileas Fogg

Afgelopen vrijdag was Phileas Fogg weer op de RSG. Dit keer voor leerlingen uit 4 tvwo. In een interactieve dramaworkshop zijn de leerlingen meegenomen naar de tijd van The Great War met o.a. indrukwekkende gedichten van Siegfried Sassoon en Wilfried Owen.