Nieuws & mededelingen

Geplaatst op: 13 juli 2018

Vakantie!

De boeken zijn ingeleverd, de diploma’s en rapporten zijn uitgereikt: vakantie!
Namens alle medewerkers van de RSG een fijne zomervakantie toegewenst.

Geplaatst op: 13 juli 2018

Diplomauitreiking

In de week van 2 juli jl. hebben ongeveer 400 leerlingen van RSG Slingerbos hun diploma in ontvangst genomen. Gisteren, 12 juli, hebben 69 leerlingen van RSG Levant hun vmbo-tl-diploma ontvangen in de aula van RSG Slingerbos vanwege de verbouwing in Zeewolde. Om in Harderwijk te komen had een enthousiaste groep ouders o.a. de KNVB-spelersbus geregeld. De bus ging voorop ging in de bonte stoet richting Harderwijk. Tijdens de gezellige avond met gans-verrassende acts, de medewerking van de Blue seals, de Nep-tunes én good old Julia, werden alle geslaagden nog even in de schijnwerper gezet. Naast het diploma ontvingen de leerlingen ook hun certificaat Maatschappelijke Stage, een examenfoto, een speciale editie van RSG Magazine en een kaartspel met daarop de afbeeldingen van hun favoriete docenten. De RSG wenst alle eindexamenkandidaten alle goeds voor de toekomst!

Geplaatst op: 12 juli 2018

Sponsordag Young Solar Team

Het Young Solar Team van de RSG heeft op 11 juli jl. een sponsordag georganiseerd. De Technasium-leerlingen hebben de afgelopen 5 maanden met een zelf gebouwde solarboot deelgenomen aan de Young Solar Challenge. Tijdens deze sponsordag is door M. Stoffelsen (Rabobank Randmeren) de symbolische cheque van €1.000,- overhandigd, afkomstig uit het Rabobank Stimuleringsfonds. Voor de aanwezige sponsoren, ouders en belangstellenden hebben de leerlingen een presentatie gegeven over het Young Solar Project. Het team heeft 4 wedstrijden gevaren tegen 32 andere deelnemende scholen en eindigde met een keurige 17e plaats in het algemene klassement.

Lees meer

Geplaatst op: 12 juli 2018

Winnaars Europamarkt naar Oberhausen

De leerlingen met de meest informatieve en mooiste kraam op de Europamarkt, konden een dagtrip winnen naar Oberhausen. Op de Levant hebben Ilsa, Elora, Sophie en Maartje uit klas L2ta met Schotland gewonnen en op het Slingerbos won Kroatie van Valerie, Wyona en Rianne uit klas 2Ta. Zij gingen afgelopen woensdag samen met twee docenten in een busje naar Oberhausen. Eerst bezochten ze het ‘Gasometer’ museum waar een mooie expositie over bergen was en waar ze konden genieten van het prachtige uitzicht vanaf de 118 meter hoge gassilo. Daarna konden ze lekker lunchen en hadden ze vrije tijd in het Centro shopping centrum. Een geslaagde prijs en een gezellig dagje uit.

Geplaatst op: 10 juli 2018

RSG aan het werk op de Stadscamping

De leerlingen uit 3ta en 3va hebben 2 en 3 juli hard gewerkt aan een project op de Stadscamping in Harderwijk. In overleg met de Stadscamping hebben de leerlingen objecten bedacht die ook daadwerkelijk een doel hebben. Er werd in alle vrijheid tussen de campinggasten gewerkt. De leerlingen hebben o.a. het hekwerk om de camping geborduurd zodat de camping vanaf de parkeerplaats meer opvalt. Ook is er een 'stamgast' gemaakt die bij de entree staat en zijn er twee speeltoestellen getimmerd. Het steigerhout dat de leerlingen hiervoor gebruikt hebben is gesponsord door AIC. De leerlingen hebben hard gewerkt en dit heeft geresulteerd in mooie kunstobjecten met een functie!

Geplaatst op: 9 juli 2018

Humanity House

"Kruip in de huid van een vluchteling". Dat is wat de wereldklasleerlingen uit 3 mavo en 3 havo op maandag 2 juli deden tijdens een bezoek aan het Humanity House in Den Haag. De leerlingen doorliepen de ervaringsreis van het museum, dat een vluchttraject nabootst. Daarnaast bood de "Humanity Game" gelegenheid om na te denken over eerste hulp bij natuurrampen en oorlogen. Naast het bezoek aan Humanity House was er tijd om door Den Haag te wandelen en met behulp van een foto-opdracht een aantal belangrijke gebouwen te leren kennen. Zoals het torentje van de premier. Het mooie weer leverde ook een positieve bijdrage aan het uitje. 

 

Geplaatst op: 9 juli 2018

Certificaat en high tea wereldklas

Afgelopen week vierden de wereldklasleerlingen van 3mavo en 3havo de afsluiting van het onderbouwprogramma met een feestelijke High Tea. Tegelijkertijd ontvingen ze hun welverdiende schooleigen wereldklascertificaat. Wat hebben ze hiervoor gedaan? Een greep uit het programma van mavo en havo door elkaar: lessen over Europa, afgesloten met de Europamarkt, en extra Engelse les. Contact met buitenlandse leerlingen, waar de vreemde talen (meest Engels) in de praktijk gebracht werden. Onder het genot van thee met overheerlijke, meest zelfgemaakte hapjes mochten alle leerlingen hun handtekening op het certificaat zetten en konden ze gaan genieten van het behaalde resultaat.

Lees meer

Geplaatst op: 9 juli 2018

TEDx HARDERWIJK meets 4Vd

De afgelopen drie dagen werkten de leerlingen uit 4Vd aan het schrijven van een eigen TED talk. Maandag hadden we een superstart met een workshop verzorgd door Jørgen Nielsen en Kirsten de Bouter Shillam, beiden betrokken bij de organisatie van TEDx Harderwijk. Woensdagochtend stonden 25 leerlingen op de rode stip om hun idee met ons te delen. In het Engels uiteraard! Wat ontzettend leuk om te zien hoe iedereen ideeën had die zeker de moeite van het delen waard waren. A big thank you for sharing them! TEDxHarderwijk wordt dit jaar voor de tweede keer in Harderwijk georganiseerd, dit keer in het Huis van de Stad op woensdag 31 oktober.

Geplaatst op: 9 juli 2018

Contact wereldklas 3Hw met jongeren AZC

De leerlingen van klas 3Hw hebben de afgelopen weken regelmatig contact gehad met vluchtelingen-jongeren van de Internationale Schakelklas (ISK). Ze hadden elkaar in de winter al een paar keer ontmoet vanwege het Erasmus+ project over vluchtelingen. Nu zocht de ISK, bij het asielzoekerscentrum, contact met ons, om hun jongeren regelmatig te laten omgaan met Nederlandse leeftijdsgenoten. Dit werd (financieel) ondersteund door de gemeente. Groot succes!

Lees meer

Geplaatst op: 3 juli 2018

Europamarkt 2018


Afgelopen week werd de traditionele Europamarkt weer gehouden op Levant en Slingerbos. Daar presenteerden tweedeklassers van tweetalig vwo, wereldklas mavo en havo en regulier 2vwo in groepjes een Europees land. Het zag er weer geweldig uit! De leerlingen hebben de afgelopen weken in de lessen en projectband stilgestaan bij ‘Europa en Europese Unie’. Na eerst een algemeen beeld van Europa gevormd te hebben, ging ieder groepje verder aan de slag met het Europese land waar zij expert van moesten worden. Ze hebben hard gewerkt aan de voorbereidingen van de markt.

Lees meer

Geplaatst op: 2 juli 2018

Afsluiting 3tvwo

Maandag 2 juli werd in navolging van de high teas van klas 1 en 2, ook met 3tvwo het schooljaar feestelijk afgesloten. Alle leerlingen hebben in april het Cambridge Checkpoint examen afgelegd en nu ontvingen ze hun certificaten. Het Checkpoint examen is een tussenmeting waarmee leerlingen aantonen dat zij op B2 niveau van het Europees Referentie Kader zitten. De gemiddelde score dit jaar was beter dan ooit met een 4,2 op een schaal van 6. Maar, het tweetalig vwo omvat veel meer dan alleen dit examen en daarom kregen de leerlingen ook allemaal een ‘Junior Certificate’ als bewijs van afronding van de tvwo onderbouw.

Lees meer

Geplaatst op: 22 juni 2018

Cambridge Checkpoints examen

Wellicht hebben de leerlingen het al thuis verteld: de resultaten van de Cambridge Checkpoints examens zijn binnnen! We vinden het belangrijk om voor de Engelse taalvaardigheid een tussenmeting te doen in het TTO-traject en daarvoor gebruiken we Cambridge Checkpoint examens. Dit examen sluit goed aan bij de manier van lesgeven in de bovenbouw bij het IB-Engels. En we hebben dit jaar een hele goede score! 82% van de leerlingen scoorde hoger dan 3,8 op een schaal van 6. We zijn erg trots op en tevreden met de resultaten die de leerlingen dit jaar behaald hebben. Well done! Op maandag 2 juli ontvangen de leerlingen hun Checkpoint en TTO onderbouw certificaat tijdens een feestelijke bijeenkomst op Slingerbos.