Nieuws & mededelingen

Geplaatst op: 25 januari 2021

Online profileringsavond

Profileringsavond gaat online door, proeflessen verschoven naar 17 februari 2021

De profileringsavond om kennis te maken met het tweetalig onderwijs, Technasium, de sportklas en kunstbreed gaat online door. Vanaf 19.00 uur zitten docenten en leerlingen klaar om u en jullie meer over deze keuzemogelijkheden te vertellen. De avond zal bestaan uit een korte presentatie en aansluitend is er natuurlijk de gelegenheid om vragen te stellen. Om 20.00 uur bestaat dan nog de mogelijkheid om bij een andere profilering eventuele vragen te stellen. Aanmelden voor deze avond is niet nodig. Inloggen en meebeleven kan via kijkenbij.rsgslingerboslevant.nl

Helaas is het nog niet mogelijk om de leerlingen uit groep 8 op school te verwelkomen voor proeflessen. Deze middag verschuiven we, onder voorbehoud, naar 17 februari. Meer informatie hierover volgt. 

Geplaatst op: 15 januari 2021

Online Open Huis Slingerbos

We hebben een speciale site om een kijkje in de school te nemen! https://kijkenbij.rsgslingerboslevant.nl/

Op 19 januari open wij onze schooldeuren digitaal open om jou, online, kennis te laten maken met RSG Slingerbos. Tijdens ons Open Huis kun je online van 18.30 tot 21.00 uur kijken en de sfeer proeven van de RSG!
Zo zijn er demonstraties, presentaties, is er de mogelijkheid om mee te lopen met een leerling en kan je uiteraard elke vraag stellen die je maar wilt.

 

Geplaatst op: 11 januari 2021

Ondersteuning examenleerlingen

Ook in het weekend gaat onderwijs op de RSG door; eindexamenleerlingen krijgen coronaproof ondersteuning om door de schoolsluiting opgelopen achterstanden weg te werken.

Geplaatst op: 18 december 2020

Kerstvakantie

RSG Slingerbos | Levant wenst iedereen fijne kerstdagen, een goede jaarwisseling en een gezond 2021. Geniet, ondanks de coronabeperkingen, van de vakantie!

Geplaatst op: 18 december 2020

Inzameling voor Voedselbank Harderwijk

Ondanks dat de school eerder moest sluiten vanwege de corona-maatregelen heeft RSG Slingerbos toch veel dozen gevuld met producten, ingezameld door leerlingen en personeelsleden, gedoneerd aan de Voedselbank.

Geplaatst op: 10 december 2020

Vanavond online informatie RSG Levant

U kunt deze avond bijwonen via de speciale pagina
https://kijkenbij.rsgslingerboslevant.nl.
In het blok ‘Informatieavond ouders groep 8’ staat de button ‘Nu Live'. Door hier te klikken komt u in de online omgeving van de informatieavond. Vooraf aanmelden is niet nodig.
Mogen wij u vanavond (donderdag 10 december 2020) om 19.30 uur online ontmoeten? Graag tot dan!

Geplaatst op: 9 december 2020

Corona-app

Momenteel zijn er geregeld meldingen bij leerlingen vanuit de corona-app. De melding is dat ze in de buurt zijn geweest van iemand met het coronavirus voor een tijdsduur van minimaal 15 minuten. Deze melding kan onrust veroorzaken, omdat de app vervolgens oproept tot quarantaine. Echter voor leerlingen jonger dan 18 jaar geldt dat zij nog “wel naar school mogen en/of sporten. Tenzij iemand in het huishouden corona heeft of als ze een ander advies krijgen van de GGD”. Dit staat onderaan deze melding in de app. 

Geplaatst op: 8 december 2020

Vanavond online informatie RSG Slingerbos

Wij nodigen u graag uit voor onze online informatieavond. U kunt deze avond bijwonen via de speciale pagina https://kijkenbij.rsgslingerboslevant.nl. In het blok ‘Informatieavond ouders groep 8’ staat de button ‘Meer lezen'. Deze zal veranderen in ‘Deelnemen’. Door hier te klikken komt u in de online omgeving van de informatieavond. Vooraf aanmelden is niet nodig.
Mogen wij u vanavond (dinsdag 8 december 2020) om 19.30 uur online ontmoeten? Graag tot dan!

 

Geplaatst op: 5 december 2020

Make-A-Wish

Make-A-Wish Nederland heeft dozen vol pepernoten afgeleverd op RSG Slingerbos | Levant. Alle medewerkers van RSG Slingerbos | Levant krijgen als attentie voor Sinterklaas een zakje pepernoten waarmee de school Make-A-Wish Nederland steunt. In een tijd waarin iedereen beperkt is in doen en laten, vindt de RSG het extra belangrijk om oog te hebben voor de goede doelen. Adriaan Veenenbos, directeur, geeft aan: “We zijn als school trots dat we op deze wijze een bijdrage aan dit goede doel kunnen leveren. Daarnaast willen wij het Sinterklaasfeest voor onze medewerkers zeker niet onopgemerkt voorbij laten gaan.”

 

Geplaatst op: 3 december 2020

Online informatie RSG Slingerbos

Wij nodigen u graag uit voor onze online informatieavonden. Kom op deze avond alles te weten over RSG Slingerbos | Levant. Wij vertellen u graag over onze school en kunt u in gesprek met onder andere mentoren, docenten, intern begeleiders en programmamanagers van onze profileringen. Graag ontmoeten wij u digitaal vanaf 19.30 uur. De avond zal bestaan uit een aantal rondes, dus u kunt ook iets later nog aansluiten. Op dinsdag 8 december staat locatie Slingerbos (Harderwijk) centraal en op donderdag 10 december onze vestiging Levant (Zeewolde).

U bent van harte welkom op onze speciale website kijkenbij.rsgSlingerbosLevant. Klik op Informatieavond ouders groep 8. Aanmelden vooraf is niet nodig. Graag tot dan!

Geplaatst op: 27 november 2020

Vertaalwedstrijd in volle gang

De 14de editie van de Juvenus Translatores wedstrijd is in volle gang. Dit is een wedstrijd gesponsord door de Europese unie met als doel het leren van talen en de kennis van het vertalen te vergroten. Vier van onze 17-jarige leerlingen gaan samen met leerlingen uit alle landen van de Europese Unie tegelijkertijd de uitdaging aan om een hedendaagse tekst te vertalen. De leerlingen mogen zelf kiezen van welke taal naar welke taal ze vertalen. Het Europese motto van "eenheid in verscheidenheid" betekent ook dat het goed is als we meer talen begrijpen dan alleen onze eigen moedertaal. We hebben een groot vertrouwen in onze toppers: Gijs, Merijn, Matthijs en Fenna.

Geplaatst op: 25 november 2020

Erasmus+ week

In de tweetalige klassen havo/vwo en in de wereldklassen staat de Engelse taal centraal. Om het gebruik van het Engels extra te bevorderen neemt onze school deel aan een internationaal Erasmus-plus project, waarin wordt samengewerkt met leeftijdsgenoten op scholen in andere Europese landen. Op deze manier wordt niet alleen het spreken van Engels bevorderd, maar kunnen leerlingen ook kennis maken met andere culturen en contact leggen met leerlingen uit andere Europese landen. Erasmus-plus-projecten worden gestimuleerd én gefinancierd door de Europese Unie. Omdat fysieke uitwisselingen door Covid-19 niet mogelijk zijn organiseren we een Erasmus+ week.

 

Lees meer