Nieuws & mededelingen

Geplaatst op: 2 juni 2021

Little Victorians

2tto duikt deze week in de wereld van Oliver Twist en a Christmas Carol: the Victorian era. Ze doen dit met een project bij Engels en met een theatershow van de Britse Phileas Fogg Theatre Company. In 2 uur tijd duiken leerlingen in de rollen van onder andere een ‘chimney sweeper’, ‘a horse’ of een ‘dead body’. Wat hebben ze het ook dit jaar weer geweldig gedaan! Onderstaand een beeld van dit project:

 

Geplaatst op: 2 juni 2021

Studiemiddag 9 juni

Studiemiddag jij bent toch zo slim?!
Op 9 juni zal vanaf 13.00 uur de studiemiddag "Jij bent toch zo slim?!" plaatsvinden. We zijn trots om de topsprekers Doloris Leeuwin en Marcel Veenman als gast te hebben. Ze worden aangevuld door een scherp leerlingforum en experts op het gebied van begaafdheid. Voor meer informatie zie hier de brochure. Inschrijven is niet nodig. Via onderstaande link is dit webinar te volgen:
https://youtu.be/P1oyZuOq1vI

Geplaatst op: 28 mei 2021

European Vlog project

Leerlingen uit (L)2hvt en (L)2v(t) hebben deze week aan European Travel Vlog gewerkt tijdens een projectdag. Leerlingen hebben een land uit de hoge hoed getrokken en worden expert over hun land uit de Europese Unie. Aardrijkskunde, economie en geschiedenis komen allemaal aan bod en daarnaast is er natuurlijk ook ruimte voor de toeristische trekpleisters.

Lees meer

Geplaatst op: 23 april 2021

Oliebollen voor eindexamenleerlingen Slingerbos

Het is zover! De laatste schooldag voor onze eindexamenleerlingen op de RSG zit erop! Helaas kunnen we vanwege alle corona-maatregelen geen gezellig samenzijn organiseren om dit moment te markeren. Daarom hebben we naar een andere manier gezocht en bieden we de eindexamenkandidaten een zak met versgebakken oliebollen aan.
Namens het team van RSG Slingerbos: 
Eet smakelijk en veel succes met alle voorbereidingen. Nu eerst even genieten van de oliebollen en de meivakantie.

Lees meer

Geplaatst op: 15 april 2021

Uitwisselingen tijdens Corona?.... Natuurlijk wel, maar dan digitaal

Virtuele uitwisselingen! Leerlingen uit 3 vwo tweetalig op de Levant werken samen met leerlingen uit Spanje, Portugal en Engeland. ‘s Middags zijn de docenten aan de beurt: scholen uit Spanje, Italië, Portugal, Engeland en Nederland hebben de handen ineengeslagen, in het project #KA226 ITEACH, om met elkaar zoveel mogelijk inspiratie en kennis te delen over het digitale lesgeven.
Vanaf 19 april klinkt het startschot van het Erasmus+ Project Moving Forwards Looking Backwards: 6 leerlingen uit 3 verschillende klassen waaronder de Wereldklas gaan samen met leerlingen uit Spanje, Italië, Duitsland, Roemenië en Polen werken aan het onderzoeken en beschermen van erfgoed.

Lees meer

Geplaatst op: 4 maart 2021

Welkom!

We zijn ontzettend blij dat we onze leeringen weer op school mogen ontvangen.

Geplaatst op: 5 februari 2021

17 februari geen proeflessen

Helaas kunnen wij op 17 februari a.s. door de corona-maatregelen de toekomstige leerlingen uit groep 8 niet in onze school ontvangen. Wij vinden het erg jammer dat het niet mogelijk is om de groep 8-leerlingen op de RSG te verwelkomen voor proeflessen.

Geplaatst op: 3 februari 2021

Open Huis gemist?

Heeft u/heb jij ons online Open Huis gemist?
Het is mogelijk om terug te kijken via onderstaande links:

Slingerbos

Levant 

 

Geplaatst op: 25 januari 2021

Online profileringsavond

Profileringsavond gaat online door, proeflessen verschoven naar 17 februari 2021

De profileringsavond om kennis te maken met het tweetalig onderwijs, Technasium, de sportklas en kunstbreed gaat online door. Vanaf 19.00 uur zitten docenten en leerlingen klaar om u en jullie meer over deze keuzemogelijkheden te vertellen. De avond zal bestaan uit een korte presentatie en aansluitend is er natuurlijk de gelegenheid om vragen te stellen. Om 20.00 uur bestaat dan nog de mogelijkheid om bij een andere profilering eventuele vragen te stellen. Aanmelden voor deze avond is niet nodig. Inloggen en meebeleven kan via kijkenbij.rsgslingerboslevant.nl

Helaas is het nog niet mogelijk om de leerlingen uit groep 8 op school te verwelkomen voor proeflessen. Deze middag verschuiven we, onder voorbehoud, naar 17 februari. Meer informatie hierover volgt. 

Geplaatst op: 15 januari 2021

Online Open Huis Slingerbos

We hebben een speciale site om een kijkje in de school te nemen! https://kijkenbij.rsgslingerboslevant.nl/

Op 19 januari open wij onze schooldeuren digitaal open om jou, online, kennis te laten maken met RSG Slingerbos. Tijdens ons Open Huis kun je online van 18.30 tot 21.00 uur kijken en de sfeer proeven van de RSG!
Zo zijn er demonstraties, presentaties, is er de mogelijkheid om mee te lopen met een leerling en kan je uiteraard elke vraag stellen die je maar wilt.

 

Geplaatst op: 11 januari 2021

Ondersteuning examenleerlingen

Ook in het weekend gaat onderwijs op de RSG door; eindexamenleerlingen krijgen coronaproof ondersteuning om door de schoolsluiting opgelopen achterstanden weg te werken.

Geplaatst op: 18 december 2020

Kerstvakantie

RSG Slingerbos | Levant wenst iedereen fijne kerstdagen, een goede jaarwisseling en een gezond 2021. Geniet, ondanks de coronabeperkingen, van de vakantie!