Nieuws & mededelingen

Geplaatst op: 6 september 2021

Introductie

De introductie met veel activiteiten om (nader) kennis te maken met elkaar zit erop. Vandaag starten de lessen. Een goed schooljaar gewenst!

Geplaatst op: 23 juli 2021

Vakantie

Vanwege het coronavirus was het schooljaar 2020-2021 een bijzonder schooljaar. Maar de boeken zijn ingeleverd, de diploma’s en rapporten zijn uitgereikt: vakantie!
Namens alle medewerkers van de RSG een goede zomervakantie toegewenst.

Geplaatst op: 7 juli 2021

Leerlingen 1tto sluiten krachtig af

Leerlingen uit klas 1 tto hebben vandaag kennis gemaakt met de haka: de indrukwekkende krijgsdans uit Nieuw-Zeeland die je misschien wel kent van de rugby wedstrijden op TV. In het Engels kregen ze uitleg over de betekenis van de bewegingen, oefenden ze met de Ka Mate Haka en het geheel eindigde in een echte battle! 

Geplaatst op: 7 juli 2021

Gastles vluchtelingenwerk

Indrukwekkende gastles door stichting vluchtelingenwerk voor 3tto 
Gastspreker Linda uit Syrië kwam in 3tto vertellen over haar ervaringen als vluchteling. Ze woont nu zo'n 4,5 jaar in Nederland en maakte veel indruk met haar verhaal zoals te lezen is in de reacties van de leerlingen. Waarom ze vertrok, hoe haar man en kinderen eerst achterbleven en hoe ze nu opnieuw een bestaan probeert op te bouwen in Nederland riep veel respect op. Het kennismaken met andere culturen en het verbreden van je blik - ook dat is tweetalig onderwijs!

Geplaatst op: 14 juni 2021

Afsluiting wereldklas

Op 14 juni 2021 is de wereldklas jaar 2 op het Slingerbos afgesloten met een uitje! Na een jaar van niet kunnen reizen konden we vandaag toch nog gaan picknicken. Iedere leerling had wat meegenomen voor de picknick en heeft terplekke een presentatie gehouden. Wat knap van ze! Een heel leuke afsluiter van een gek (corona)jaar.  

Geplaatst op: 2 juni 2021

Little Victorians

2tto duikt deze week in de wereld van Oliver Twist en a Christmas Carol: the Victorian era. Ze doen dit met een project bij Engels en met een theatershow van de Britse Phileas Fogg Theatre Company. In 2 uur tijd duiken leerlingen in de rollen van onder andere een ‘chimney sweeper’, ‘a horse’ of een ‘dead body’. Wat hebben ze het ook dit jaar weer geweldig gedaan! Onderstaand een beeld van dit project:

 

Geplaatst op: 2 juni 2021

Studiemiddag 9 juni

Studiemiddag jij bent toch zo slim?!
Op 9 juni zal vanaf 13.00 uur de studiemiddag "Jij bent toch zo slim?!" plaatsvinden. We zijn trots om de topsprekers Doloris Leeuwin en Marcel Veenman als gast te hebben. Ze worden aangevuld door een scherp leerlingforum en experts op het gebied van begaafdheid. Voor meer informatie zie hier de brochure. Inschrijven is niet nodig. Via onderstaande link is dit webinar te volgen:
https://youtu.be/P1oyZuOq1vI

Geplaatst op: 28 mei 2021

European Vlog project

Leerlingen uit (L)2hvt en (L)2v(t) hebben deze week aan European Travel Vlog gewerkt tijdens een projectdag. Leerlingen hebben een land uit de hoge hoed getrokken en worden expert over hun land uit de Europese Unie. Aardrijkskunde, economie en geschiedenis komen allemaal aan bod en daarnaast is er natuurlijk ook ruimte voor de toeristische trekpleisters.

Lees meer

Geplaatst op: 23 april 2021

Oliebollen voor eindexamenleerlingen Slingerbos

Het is zover! De laatste schooldag voor onze eindexamenleerlingen op de RSG zit erop! Helaas kunnen we vanwege alle corona-maatregelen geen gezellig samenzijn organiseren om dit moment te markeren. Daarom hebben we naar een andere manier gezocht en bieden we de eindexamenkandidaten een zak met versgebakken oliebollen aan.
Namens het team van RSG Slingerbos: 
Eet smakelijk en veel succes met alle voorbereidingen. Nu eerst even genieten van de oliebollen en de meivakantie.

Lees meer

Geplaatst op: 15 april 2021

Uitwisselingen tijdens Corona?.... Natuurlijk wel, maar dan digitaal

Virtuele uitwisselingen! Leerlingen uit 3 vwo tweetalig op de Levant werken samen met leerlingen uit Spanje, Portugal en Engeland. ‘s Middags zijn de docenten aan de beurt: scholen uit Spanje, Italië, Portugal, Engeland en Nederland hebben de handen ineengeslagen, in het project #KA226 ITEACH, om met elkaar zoveel mogelijk inspiratie en kennis te delen over het digitale lesgeven.
Vanaf 19 april klinkt het startschot van het Erasmus+ Project Moving Forwards Looking Backwards: 6 leerlingen uit 3 verschillende klassen waaronder de Wereldklas gaan samen met leerlingen uit Spanje, Italië, Duitsland, Roemenië en Polen werken aan het onderzoeken en beschermen van erfgoed.

Lees meer

Geplaatst op: 4 maart 2021

Welkom!

We zijn ontzettend blij dat we onze leeringen weer op school mogen ontvangen.

Geplaatst op: 5 februari 2021

17 februari geen proeflessen

Helaas kunnen wij op 17 februari a.s. door de corona-maatregelen de toekomstige leerlingen uit groep 8 niet in onze school ontvangen. Wij vinden het erg jammer dat het niet mogelijk is om de groep 8-leerlingen op de RSG te verwelkomen voor proeflessen.