Sport is meer dan bewegen alleen

Bij de RSG Sportklas leer je organiseren en improviseren, denken in kansen en mogelijkheden, samenwerken, leiding geven en natuurlijk de spelregels van verschillende sporten. Bij de RSG Sportklas ligt het beweegniveau net iets hoger dan in andere klassen en loop je er flitsend bij in mooie Sportklas kleding!

Tijdens de lessen zoek je verdieping in verschillende sporten en gezondheid, krijg je een verbreding door een breder sportaanbod en vernieuwing door de verschillende clinics.

Is onze Sportklas wat voor jou?

Tijdens de lessen ben je actief bezig met spelsport, turnen, atletiek, dans, zelfverdediging, outdoor en andere activiteiten. De verschillende clinics vinden ook buiten de school plaats, op bijzondere locaties zoals een golfbaan, een skihal of misschien wel de wielerbaan! De clinics worden vaak verzorgd door bekende (top)sporters en je gaat in de brugklas naar het grootste voetbalstadion van Nederland. Aan het einde van jaar 1, 2 en 3 gaan we op Sportklaskamp!
De vrijwillige ouderbijdrage voor de RSG Masterclass Sport is €150,-. Deze bijdrage is voor Sportklaskleding en de verschillende clinics. Het sportklaskamp aan het einde van het jaar zal tussen de €150,- en €200,- kosten.

De Sportklas is voor mavo-, havo- en vwo-leerlingen in de onderbouw op Slingerbos en op de Levant. In de bovenbouw is het mogelijk om te kiezen voor het examenvak Bewegen, Sport en Maatschappij (BSM) op de havo of het vak LO2 op de mavo.

Contactpersoon Sportklas

Contactpersoon sportklas rsg master

Max van de Beek

Sportklas coördinator

Onderwijs volgen dat echt bij je past

Core

Onderwijs volgen dat echt bij jou past.

Connect

Leren over jezelf, de ander en de wereld om je heen.

Master

Ontdek en ontwikkel je talenten!