Levensecht bètatechnisch onderwijs

Hoe verbeter je de verkeersveiligheid in Harderwijk? Hoe voorkom je dat mensen ziek worden van een virus? Hoe sla je energie op en zorg je dat het lang bewaard wordt? Hoe maak je een complex, bestaand gebouw gasvrij? Hoe kunnen we ons schoolgebouw verduurzamen? Dit zijn een aantal voorbeelden van issues van echte bedrijven, waar je bij het Technasium echte oplossingen voor gaat zoeken!
Je volgt de lessen in een moderne en goed uitgeruste werkplaats. Zie het als een designruimte, een lab en een atelier ineen. Met daarin alles wat je nodig hebt om samen te werken aan de projecten. Zoals bijvoorbeeld een 3D-printer of een lasercutter. We dagen je uit zelf (creatief) na te denken en te experimenteren. Onderzoek, ontdek, ontwerp en maak!

Is Technasium wat voor jou?

Hele belangrijke vraagstukken, waar echte opdrachtgevers ook echte oplossingen voor zoeken, dat is wat je doet bij Onderzoek & Ontwerpen. Oplossingen die een verschil kunnen maken voor heel veel mensen! Ben jij van nature nieuwsgierig? Lijkt het je leuk om over dit soort problemen na te denken? Dan is het Technasium zeker iets voor jou. De opdrachten komen namelijk aan bod tijdens het vak O&O, dat je krijgt als je Technasium kiest. O&O staat voor ‘Onderzoek & Ontwerpen’. De vaardigheden en competenties die je leert tijdens O&O-opdrachten, komen zeker van pas bij je vervolgopleiding en verdere loopbaan.

Bij O&O werk je in teams samen aan het vinden van oplossingen voor echte problemen. Ieder project start met een bezoek aan de opdrachtgever, zo leer je ook contacten buiten school te leggen! We doen ook mee aan verschillende wedstrijden, zoals de Young Solar Challenge. Het vak O&O kan je tot in je examenklas volgen, je examen voor O&O is een gave meesterproef!

Je kan kiezen voor Technasium in de havo/vwo brugklas, alleen op het Slingerbos.

Contactpersoon Technasium

contactpersoon technasium

Ronald Langstraat

Onderwijs volgen dat echt bij je past

Core

Onderwijs volgen dat echt bij jou past.

Connect

Leren over jezelf, de ander en de wereld om je heen.

Master

Ontdek en ontwikkel je talenten!