RSG Levant

Je kunt veel van elkaar leren. Daarom mag je op de RSG samen onderzoeken en ontdekken. Tegelijkertijd vinden we zelfstandigheid heel belangrijk. Je krijgt alle kans om je daarin te ontwikkelen. Je leert keuzes maken, maar ook kritisch en creatief denken. Helemaal op jouw niveau. Onze docenten en coaches helpen je graag.

  • Voor iedereen dichtbij!

  • Persoonlijke aandacht voor jou, jouw niveau, keuzes en begeleiding door je coach

  • Meer dan een diploma alleen, door het RSG Core, Connect en Master programma

  • Modern, gezellig, logisch en klein schoolgebouw

  • Keuze voor mavo pas in jaar 2, voor (t)vwo, (t)havo pas na jaar 3

Leren door een combinatie van persoonlijke coaching, klassikale

uitleg en workshops

Op de RSG Levant wordt gewerkt volgens een vast stramien van vier stappen; het opstellen van de leerdoelen met de coach, de vaklessen met klassikale uitleg van de vakdocent, workshops waarin de leerling met de opdrachten aan het werk gaat en de toets om te kijken of het leerdoel behaald is.

Locatie directeur Remon Brink: ‘Door de combinatie van persoonlijke coaching, klassikale uitleg en workshops werken we aan een stevige basis op mavo, havo en vwo-niveau voor alle leerlingen. Afhankelijk van het schooladvies starten leerlingen bij ons in een mavo/havo of (t)havo/vwo klas. Uniek aan onze school is dat de definitieve plaatsing voor mavo pas na klas 2 en voor havo en vwo na klas 3 is. Het mavodiploma kan bij ons in Zeewolde behaald worden. Voor havo en vwo stromen leerlingen na klas 3 door naar onze andere locatie RSG Slingerbos in Harderwijk.’

Een aantal keer per week hebben de leerlingen les van hun coach. In deze lessen wordt aandacht besteed aan onderwerpen als leren plannen en goed samenwerken. Ook worden onderwerpen uit het nieuws besproken en worden deze lessen ingezet voor leerloopbaanbegeleiding. Naast de klassikale lessen met de coach, hebben leerlingen regelmatig een één-op-één gesprek met hun coach om te bespreken hoe het gaat, zowel met het leren als op sociaal-emotioneel vlak.

rsg levant zeewolde middelbare school

Ons onderwijs

Vwo

Havo

Mavo

Brugklas

Coaching

Begeleiding

Heb je nog vragen?

Bel of mail ons gerust via onderstaande knoppen.
We zijn bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur, buitenom de schoolvakanties.

Adresgegevens

RSG Levant

Horsterweg 192

3891 EV Zeewolde