At home in the world!

Wil je graag heel goed worden in de Engelse taal en wil je de wereld ontdekken? Dan is tweetalig onderwijs de goede keuze voor jou! In het tweetalig onderwijs krijg je bijna alle lessen in het Engels waardoor je snel de Engelse taal leert. Naast de lessen in het Engels krijg je veel internationale projecten, reizen en activiteiten zoals Engels theater, een echte high tea, ieder jaar een buitenlandse reis (bijvoorbeeld naar Newcastle of Cambridge), kun je een internationale stage lopen in de bovenbouw, leer je de Nieuw-Zeelandse Haka en behaal je een internationaal erkend IB-diploma voor Engels! Zo word je een echte wereldburger en ben je helemaal ‘at home in the world’.

Is tweetalig onderwijs wat voor jou?

Je leert op hoog niveau Engels spreken, luisteren, lezen en schrijven en daardoor heb je sowieso een voorsprong! Tweetalig onderwijs (tto) is natuurlijk heel leuk en leerzaam, maar ook later heb je er veel voordeel van. Studeren op de universiteit of op de hogeschool gaat steeds vaker (deels) in het Engels. Bedrijven zoeken vaker medewerkers die het Engels goed beheersen, omdat ze internationaal zakendoen. Je krijgt een internationaal erkend en hoog aangeschreven IB-diploma waarmee je een streepje voor hebt bij jouw vervolgopleiding en gemiddeld haal je bijna een punt hoger op jouw eindexamen Engels. Je hoeft nog niet goed Engels te kunnen als je start, want dat leer je bij ons!

Heb je vwo-advies gekregen? Dan kan je je opgeven voor de homogene vwo-klas. Je komt dan gelijk in één klas met vwo-klasgenoten. Hier bereiden we je voor op de universiteit en leren we je kritisch denken.
Heb je havo-advies of havo/vwo-advies gekregen, geef je dan op voor de havo/vwo klas. Hier heb je twee jaar de tijd om te ontdekken of havo of vwo het beste bij jou past.

rsg tweetalig havo tweetalig vwo tto nuffic

Contactpersonen tweetalig onderwijs

Locatie Slingerbos

Locatie Levant

tweetalig onderwijs

Jannie de Vries

contact levant

Shelby Angel

Ouderbijdrage tweetalig onderwijs
Onze school ontvangt per leerling een standaardvergoeding van de overheid. Leerlingen krijgen hiervoor studieboeken en werkboeken (in bruikleen). Om verschillende extra voorzieningen en activiteiten (van projecten tot excursies) te bekostigen, wordt een vrijwillige ouderbijdrage gevraagd. Dit geldt ook voor het tto aangezien deze vorm van opleiding niet in de standaardvergoeding van de overheid valt. In de schoolgids is een overzicht van de te verwachten kosten opgenomen. Bij financiële problemen gaat de school graag in gesprek om alsnog tot een passende oplossing te komen. De voorwaarden die onze school hierbij hanteert staan tevens vermeld in onze schoolgids (7.4 Vormen van tegemoetkoming).
In het kader van de tto-opleiding vinden er ook buitenlandse reizen plaats. Ouderbijdragen aan deze reizen, die ook vrijwillig zijn, worden apart in rekening gebracht. De reizen worden tegen kostprijs aangeboden. Bij te weinig betalende deelnemers kan de school besluiten de reizen niet door te laten gaan.

internationalisering rsg cultuur tweetalig onderwijs

Onderwijs volgen dat echt bij je past

Core

Onderwijs volgen dat echt bij jou past.

Connect

Leren over jezelf, de ander en de wereld om je heen.

Master

Ontdek en ontwikkel je talenten!

Ons onderwijs

Vwo

Havo

Mavo

Brugklas

Coaching

Begeleiding