MAVO

RSG Slingerbos | Levant biedt alleen het hoogste niveau van het mavo/vmbo aan: 'de theoretische leerweg' (= vmbo-tl). Deze opleiding duurt vier jaar. Daarna stroomt een leerling door naar het mbo of naar de havo.

Er wordt tijdens de opleiding veel aandacht besteed aan de oriëntatie op studie en beroep. De leerlingen bezoeken voorlichtingsbijeenkomsten, beroepenbeurzen, of vervullen bijvoorbeeld 'ministages'. Mentoren en decanen spelen hierin een adviserende rol.

In de tweede klas van de mavo kun je kiezen voor de wereldklas. De leerlingen krijgen dan meer en gevarieerder les in het Engels, en er worden diverse activiteiten ondernomen met een Engelstalig karakter. Je hebt zeker een voorsprong bij je vervolgstudie als jouw Engels nog beter is ontwikkeld en je meer weet van de wereld om je heen. In klas 3 sluit je de wereldklas af met een erkend Anglia-examen.

Op RSG Slingerbos start je in een mavo/havo-brugklas. Op RSG Levant kun je zowel in een mavo/havo- als in een mavo-brugklas beginnen.

mavo-brugklas rsg levant

Bij RSG Levant kun je beginnen in een mavo-brugklas. Deze klas is bedoeld voor leerlingen die het in zich hebben om een mavo-diploma te halen, maar nog een klein steuntje in de rug nodig hebben. Hierbij is het advies van de basisschool van groot belang. Er wordt op mavo-niveau les gegeven. In deze klas is extra structuur en gezamenlijke huiswerkbegeleiding, waarbij de leerling op school de tijd heeft om een groot deel van het huiswerk af te maken. Deze klas blijft twee jaar bij elkaar en heeft in deze periode dezelfde mentor. De mentor is het aanspreekpunt voor ouders en leerlingen. Dit zorgt voor rust in de klas en een optimale leeromgeving.

profileringen

RSG Breed
Sportklas
Wereldklas

 

 

contact locatie Slingerbos

mavo 1 m/h, 2, 3 en 4
mw. B. Peters
 

 

contact locatie Levant

mavo 4
mw. M. de Kleijn

 

mavo 2 en 3
mw. M. Oudendijk