Mavo

Als RSG zijn we er voor iedereen, iedereen is welkom en als leerling mag je jezelf ontdekken en jezelf zijn. Eigenlijk zijn wij de samenleving in het klein en daar zijn wij trots op. Naast het behalen van een goed diploma dat past bij de talenten van de leerling, vinden we het ook belangrijk dat de leerling zich als mens ontwikkelt. Wij bieden op onze school de opleidingen mavo, havo en vwo aan. Vanaf de brugklas kunnen deze opleidingen worden uitgebreid met een RSG Master.

Leren gaat beter als je weet wat je wilt bereiken. Daarom stellen leerlingen, samen met de coach, de doelen vast. Voorbeelden hiervan zijn: ‘Op welk niveau en in welk tempo wil de leerling leren?’ en ‘Welke persoonlijke kwaliteiten wil de leerling ontwikkelen?’. De coach helpt om dit om te zetten in een leerplan. Feedback speelt een belangrijke rol in deze gesprekken. We zien dat door deze aanpak leerlingen meer zelfvertrouwen en motivatie krijgen! Mocht blijken dat er toch verkeerde keuzes gemaakt zijn, dan zoeken we samen naar een oplossing.

Mavo op de RSG

Op de RSG kun je voor de mavo kiezen. Dat is de theoretische leerweg van het vmbo (vmbo-tl). Deze opleiding duurt vier jaar, daarna kun je naar het middelbaar beroepsonderwijs (mbo niveau 3 en 4) of naar de havo.

In de brugklas kun je kiezen voor een RSG Master; Sportklas en Kunstbreed. Deze  Master volg je dan twee jaar.

In de tweede klas van de mavo kun je ook nog kiezen voor de wereldklas. Je krijgt dan meer en gevarieerder les in het Engels en er worden diverse activiteiten ondernomen met een Engelstalig karakter. Je hebt zeker een voorsprong bij je vervolgstudie als jouw Engels nog beter ontwikkeld is en je meer weet van de wereld om je heen. In klas 3 sluit je de wereldklas af met een erkend Anglia-examen.

Na jaar twee kies je een profiel uit. Je kunt kiezen uit techniek, zorg & welzijn, economie of groen. Je mag dan een aantal vakken laten vallen, zodat jij je kunt specialiseren op de vakken die je nodig hebt voor bijvoorbeeld je vervolgstudie. Na jaar drie mag je nog een vak laten vallen, omdat je dan aan de slag gaat met je profielwerkstuk en het vak maatschappijleer.

Al vanaf jaar twee krijg je aandacht bij de keuzes voor je profiel en de oriëntatie op je vervolgstudie en beroep. Je bezoekt voorlichtingsbijeenkomsten, Landstede MBO, beroepenbeurzen en je gaat op ‘ministages’. Je coach en onze decanen helpen je hierbij!

mavo_RSG_Slingerbos|Levant

Teamleiders en leerlingcoördinatoren mavo

Locatie Slingerbos

Locatie Levant

mavo slingerbos harderwijk rsg

Sevinç Yeşilöz

Leerlingcoördinator mavo jaar 1-2

Walter Serree

Leerlingcoördinator mavo jaar 3 – 4

Mancika Pullens

Teamleider mavo

Frank Ellenbroek

Leerlingcoördinator jaar 1-2

teamleider levant zeewolde

Col Dumoulin

Teamleider jaar 1-2

Wouter de Jong

Leerlingcoördinator jaar 3-4

Mayke Bosman

Teamleider jaar 3-4

Ons onderwijs

Vwo

Havo

Mavo

Brugklas

Coaching

Begeleiding

RSG Masters

Op de RSG kun jij een master volgen om je extra te ontwikkelen op een bepaald vlak. Je kunt kiezen voor de RSG Master Sportklas, Technasium, Techplaats Kunstbreed en GeoFuture. Zo kun jij je schoolcarrière bij ons persoonlijk maken, met een master die echt bij jou past!

Sportklas

Houd je van sporten? Vind je het leuk om nieuwe sporten te leren? Dan is de sportklas echt iets voor jou! In de sportklas krijg je, naast de gewone sportlessen, extra sport en gave clinics aangeboden. Je leert alles over verschillende sporten, leert samenwerken en organiseren en natuurlijk maak je tijdens al dat sporten enorm veel plezier!

 • Voor iedereen die gek is op sport(en)

 • Gave clinics, soms door bekende (top)sporters

 • Nieuwe en uitdagende sporten ontdekken

 • Mogelijk bij mavo, havo en vwo

Technasium

Bij het Technasium los je echte problemen op van echte issues bij bedrijven, zoals het inrichten van een wijk voor de gemeente Harderwijk, het ontwerpen van een nieuwe ijssmaak, het ontwerpen van een nieuwe brandweerkazerne op vliegveld Lelystad of het verduurzamen van onze schoolgebouwen.

 • Aan de slag met echte problemen van bedrijven

 • Ontwerpen, onderzoeken, samenwerken en uitvoeren

 • Meedoen aan gave (nationale) wedstrijden

 • Mogelijk bij havo en vwo (Slingerbos)

Kunstbreed

Ben jij helemaal gek van kunst, muziek, drama en dans? Dan kun je je naast alle bovenstaande keuzes ook inschrijven voor Kunstbreed. Tijdens de projecten van Kunstbreed werk je zowel in de lessen als buiten de school aan verschillende kunstprojecten, zoals fotografie, beeldende kunst, theater en muziek!

 • Verschillende gave kunstprojecten

 • Musea en exposities bezoeken

 • Eigen werk exposeren

 • Mogelijk bij mavo, havo en vwo

Techplaats

Binnen de Techplaats kun je op een praktische manier ervaren wat bij je past en meer leren over de wereld. Ben jij een echte bedenker en maker en wil jij graag hier meer mee doen, dan past Techplaats zeker bij jou!

 • Aan de slag met echte problemen van bedrijven

 • Voor iedereen die graag (praktisch) bezig is

 • Ontwerpen, toepassen en samenwerken

 • Mogelijk bij mavo/havo brugklas (Slingerbos)

Nieuw! GeoFuture

Geo verwijst naar de aarde en Future naar de toekomst. Tijdens GeoFuture verdiep je je in de grote vraagstukken die op onze aarde spelen. Hebben we bijvoorbeeld met z’n allen in de toekomst nog voldoende te eten? Iedereen op aarde wordt steeds ouder: wat betekent dit voor de samenleving? Hoe gaat de stad van de toekomst eruitzien als we meer rekening willen houden met het milieu?  Je wordt uitgedaagd om je creativiteit te gebruiken, maar ook om samen te werken en voor het beste resultaat te gaan!

 • Aan de slag met de uitdagingen van de toekomst!

 • Voor iedereen die houdt van een uitdaging

 • Je creativiteit inzetten, je eigen mening vormen én samenwerken

 • Mogelijk bij mavo, havo en vwo