leerlingenraad rsg slingerbos

De leerlingenraad op locatie Slingerbos wordt begeleid door mevrouw D. Jansen. Zij begeleidt de tweewekelijkse vergadering.

Wat doen we?
In onze vergaderingen praten wij over onderwerpen die op school verbeterd kunnen worden en hoe we dat gaan aanpakken. Dit is zeer nuttig. Je leert te vergaderen en om te gaan met het bespreken van belangrijke punten die invloed hebben op de school. Dit zet je op een leuke manier aan het denken. Daarnaast zijn wij de stem van alle leerlingen. 

Als voorbeeld volgen enkele onderwerpen waar wij als leerlingenraad mee bezig zijn of mee bezig zijn geweest:

  • samenvatten en up-to-date maken leerlingenstatuut
  • kantine-aanbod
  • koffiezetautomaat voor leerlingen
  • verbouwing van de school
  • ruimtegebrek in kantine en fietsenhokken

Wie doet wat?
Onze leerlingenraad wordt vertegenwoordigd door leerlingen van RSG Slingerbos. Hier volgt een zo duidelijk mogelijk overzicht van onze leden die altijd open staan voor opmerkingen, vragen, klachten, etc.

Voorzitter
Onze voorzitter is Marijn Borst (2011275). Zij leidt de vergaderingen en is onze contactpersoon voor de docenten. Zij is tevens MR-lid.

Vice voorzitter
Brent Sickmann (2013033) is onze vice voorzitter. Hij leidt de vergadering als de voorzitter verhinderd is. Daarnaast zorgt hij voor ledenwerving.

Leerlingenzaken
Eva Hofland is onze contactpersoon voor de leerlingen. Zij neemt jullie klachten, tips en vragen in ontvangst. Dit kan je doen door een mail te sturen naar de leerlingenraad of een PB via onze FaceBook pagina (@llraad). Voor de rest speelt zij een belangrijke rol tussen de leerlingen en de directeur.
 

MR-zaken
Lisa Houtman (2012093)
is onze contactpersoon tussen de MR en de leerlingenraad. Zij speelt alle MR-verslagen door aan de leerlingenraad.

Algemene zaken
Daarnaast hebben wij nog een aantal algemene leden die ons overal bij helpen. Voor de bovenbouw zijn dat Marijn Borst, Lisa Houtman, Lisa van de Langemheen en Eva Hofland 
Voor de onderbouw zijn dit Brent Sickmann en Niels Borst.

Nieuwtjes, klachten, ideeën
Kijk regelmatig op onze Facebook-pagina. Daar is vrijwel alles te vinden. Wij vragen weleens naar jullie mening via Facebook door middel van een poll. Wij zijn ook in het bezit van een postvakje voor klachten, positieve reacties en ideeën. Maak hier vooral gebruik van als je ergens mee zit en denkt dat het de hele school aan gaat.

Nieuwsgierig?
Heb jij na het lezen interesse gekregen om lid te worden, neem dan via de mail contact met ons op. Wij zullen je dan zo snel mogelijk terugmailen. Je kunt dan geheel vrijblijvend een (paar) keer komen kijken. Nieuwe leden zijn van harte welkom! Voor schooljaar 2016/2017 zijn wij nog opzoek naar nieuwe leden uit de onderbouw! 

Wij gaan er in ieder geval weer een gezellig jaar van maken en hopen van jullie te horen!

 

voorzitter
Marijn Borst