Examenuitslag tips en meer!

14 juni is het zo ver… de examenuitslag! Het wachten op examenuitslagen kan een zenuwslopende tijd zijn, maar er zijn een paar tips die je kunnen helpen om deze tijd door te komen:

1. Houd jezelf bezig
Probeer je gedachten af te leiden door jezelf bezig te houden met andere activiteiten. Ga bijvoorbeeld sporten, boeken lezen, Netflix kijken, afspreken met vrienden, enzovoort. Dit zal helpen om je gedachten af te leiden en de tijd sneller te laten gaan.

2. Vermijd constant je telefoon controleren
Het kan verleidelijk zijn om steeds je telefoon te checken. Zorg dat je geluid aan staat, doe een test belletje naar je telefoon en laat het verder los.

3. Praat erover
Deel je gevoelens en angsten met vrienden, familie of docenten. Het bespreken van je zorgen kan helpen om de stress te verminderen. Bovendien kunnen zij je misschien geruststellen en begrijpen wat je doormaakt.

4. Blijf positief
Hoewel het begrijpelijk is dat je nerveus bent, probeer positief te blijven en vertrouwen te hebben in jezelf. Onthoud dat je hard hebt gewerkt voor je examens en dat je je best hebt gedaan. Probeer te geloven dat je goede resultaten zult behalen!

5. Plan activiteiten na de uitslag
Om de onzekerheid te verminderen en iets positiefs te hebben om naar uit te kijken, kun je alvast activiteiten plannen voor na de bekendmaking van de uitslag.

6. Zorg goed voor jezelf
Het is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Zorg voor voldoende slaap, eet gezond, blijf gehydrateerd en probeer stress te verminderen door ontspanningstechnieken zoals meditatie, ademhalingsoefeningen of yoga.

Wat voor type ben jij op zo’n dag? Bekijk onze (viral) TikTok hier!
Wat de uitslag ook mag zijn, wij zijn trots op je! De afgelopen jaren en tijd heb je veel geleerd, geoefend en jezelf overtroffen. We hopen dat je trots bent op jezelf, ongeacht de uitslag. Heel veel succes met wachten en we duimen met je mee voor een mooie uitslag!

Andere berichten

 • 5 maart 2024

  25+ jaar tweetalig onderwijs op de RSG!

  Ons tweetalig onderwijs bestaat meer dan 25 jaar op de RSG! Hoe we dat gaan vieren, leest u hier!

 • 17 januari 2024

  RSG Winterkamp

  25 en 26 januari gaat het RSG winterkamp weer van start! Lees hier meer over het kamp en de verwachte aankomsttijden.

 • 15 januari 2024

  Open Huis RSG Slingerbos

  23 januari is het Open Huis op RSG Slingerbos, van harte welkom!

 • 11 december 2023

  Even tot hier op RSG

  Vrijdag 8 december mochten onze leerlingen schitteren tijdens een opname voor het tv programma Even Tot Hier!

 • young solar challenge nk rsg slingerbos harderwijk

  25 mei 2023

  RSG Young Solar team wint NK Zonnebootrace!

  Ons Young Solar team is Nederlands kampioen geworden, lees hier meer!

 • 9 mei 2023

  Senna en Nerio winnen Erasmus’ Viruskenner

  Donderdag 30 maart vond in Rotterdam de finale van het project 'Viruskenner' plaats. Senna en Nerio, Technasium-leerlingen uit klas 2 hebben de finale gewonnen!